ZIMSKI »MAMAC«

Novi posezonski riječki adut zove se “Winter Pass”. Evo čemu će služiti zimska propusnica

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

I ove godine aktivirana posebna ponuda za sve posjetitelje koji se u našem gradu, i zimskom periodu, zadrže dvije ili više noćiRIJEKA – Turistička zajednica grada Rijeke i ove je godine pripremila posebnu ponudu za sve posjetitelje koji se u našem gradu zadrže dvije ili više noći u nadolazećem zimskom periodu.


Riječ je zimskoj propusnici, odnosno Winter Pass propusnici koja će turistima omogućiti da uključene atrakcije i sadržaje te gradske znamenitosti posjećuju potpuno besplatno, a koja će gostima u svim smještajnim objektima na području Rijeke biti dostupna u razdoblju od 1. listopada ove do 31. ožujka sljedeće godine.


– Ove godine Winter Pass dio je i nacionalne promidžbene akcije Hrvatske turističke zajednice pod nazivom Mjesec hrvatskog turizma, čime smo postali prva turistička zajednica koja se u akciju uključila s vlastitim turističkim proizvodom. Winter Pass će poslužiti kao odlična podrška u informiranju posjetitelja o turističkoj ponudi grada, a njegovom će se promocijom potencijalnim gostima predstaviti dodatni motiv dolaska u Rijeku, koji može biti presudan pri odabiru destinacije u zimsko vrijeme, ističu u Turističkoj zajednici grada Rijeke. Naglašavaju da je ova promotivna ponuda dodatna vrijednost koju Rijeka može predstaviti svojim gostima, a osmišljena je upravo kako bi je pružatelji usluge smještaja mogli koristiti kao dopunu vlastitoj ponudi.
Svi pružatelji smještaja, hoteli, hosteli, privatni iznajmljivači, putem internetske trgovine Turističke zajednice grada Rijeke mogu preuzeti promokodove i putem njih pribaviti vaučere za goste te im na taj način omogućiti besplatan posjet muzejima i atrakcijama u gradu. Vaučere je moguće isprintati ili uputiti gostima putem maila. Kako objašnjavaju iz gradske turističke zajednice, vaučeri s QR kodom zamjenjuju ulaznice za gradske znamenitosti, a prikazivanjem QR koda na ulasku u odabranu atrakciju posjetitelji ostvaruju besplatan ulaz.


– Uz dva velika događanja koja Turistička zajednica grada Rijeke organizira u zimskom periodu – Rijeka Advent i Riječki karneval – na ovaj se način želi zaokružiti turistička ponuda grada te gostu pružiti niz aktivnosti i ideja za boravak, popularizirati uključene objekte i osnažiti Rijeku kao cjelogodišnju turističku destinaciju bogatu kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, poručili su iz TZG-a Rijeke.