Posebna regulacija

Na dan Karnevalske povorke središte Rijeke bez automobila, bit će zatvorena i parkirališta. Evo svih detalja

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Na snazi će biti privremena zabrana parkiranja na određenim parkiralištima i ulicama 


RIJEKA – Sutra, na dan Karnevalske povorke, u vremenu od 15 do 4 sata (18. lipnja) bit će zabranjeno prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama Riva, Riva Boduli, Ivana Zajca, Ribarska ulica, Fiumara, Scarpina ulica, Adamićeva ulica – do Trpimirove ulice i Zadarska ulica, u svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.


Policijski će službenici do 16.30 sati propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva. Nakon 16.30 sati sve organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i autobusima usmjeravat će se, kao i ostali promet, sjevernim koridorom.
Kako bi se u slučaju izvanredne situacije osigurala mogućnost evakuacije područja zone zabrane prometovanja za vrijeme odvijanja Karnevalske povorke, predviđena su dva glavna evakuacijska puta i to cesta D-404 (od raskrižja s Ribarskom ulicom do čvora Vežica prema istoku) i Krešimirova ulica (od Trga Žabica do raskrižja s ulicom Nikole Tesle prema zapadu). Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravat će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje na Delti do raskrižja državne ceste D-404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica.


Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera zapada skretat će na raskrižju Krešimirove ulice i Ulice Nikole Tesle (kod željezničkog kolodvora) u Ulicu Nikole Tesle i nastavljati vožnju Ulicom V. Cara Emina i dalje u smjeru istoka. Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera istoka preusmjeravat će se na Titovom trgu preko sjevernog mosta na smjer prometovanja sjevernim koridorom. Međugradskim autobusima s odredištem na autobusnom kolodvoru Žabica omogućit će se vožnja Krešimirovom ulicom do lokacije autobusnog kolodvora.


U slučaju izuzetno velikog prometnog opterećenja i zagušenja prometa na području užeg centra grada za vrijeme odvijanja karnevalske povorke, provest će se i privremena zabrana prometa na prometnicama šireg gradskog područja koje vode u smjeru užeg centra grada.


Privremena zabrana parkiranja


Zbog održavanja Međunarodne karnevalske povorke najavljene za sutra, na snazi će biti privremena zabrana parkiranja na određenim parkiralištima i ulicama.


Danas, 17. lipnja od 6 do 24 sata zabranjeno je parkiranje na Trgu Riccarda Zanelle (ex. Muzejski trg), a od sutra, 18. lipnja od ponoći do nedjelje, 19. lipnja u 4 sata na sljedećim lokacijama: parkirališta Putnička obala, Delta, parkiralište »Pod voltun« (HŽ Žabica) te ulice Zadarska, Splitska, Zanonova, Riva boduli i Ulica Ivana Zajca. Korisnici pretplatnih karata mogu parkirati isključivo na otvorenim parkiralištima pod nadzorom TD Rijeka plus d.o.o, uz istaknutu Torpedo kartu ispod vjetrobranskog stakla. Vozila koja na navedenim lokacijama budu zatečena nakon navedene zabrane parkiranja, premještat će se specijalnim vozilom »pauk«.


Informacija o lokaciji na koju će se premještati vozila moguće je dobiti u postaji Prometne policije na broj telefona 051/335-521.