Kostabela

Linija 32 vratila se na staru trasu, otvorena Opatijska ulica, a uz Hilton niknuo kružni tok

Sanja Gašpert

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerRIJEKA – Nakon što je u subotu 8. kolovoza Opatijska ulica na Kostabeli ponovo otvorena za sav promet, i KD Autotrolej vratio je prometovanje svoje linije 32 na staru trasu. Također, od jučer je u primjeni i novi vozni red linije 32.


Jučer je na gradilištu prometnice izvođač radova GP Krk izvodio završne radove na postavljanju horizontalne signalizacije, zbog čega je bio potreban oprez kod prolaska kroz područje raskrižja.


Podsjećamo, Opatijska ulica bila je na jednom dijelu zatvorena zbog izgradnje novog petozvjezdanog resorta Hilton Costabella Beach Resort&spa, a gradio se i izgradio novi kružni tok koji bi trebao olakšati promet na tom dijelu prometnice, te olakšati i prilaz restortu. Cijelo je vrijeme, još od veljače, promet prema Opatiji preusmjeravan »sjevernim koridorom«, odnosno obilaznim pravcem kretanja, Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac, kojim su prometovali i autobusi Autotroleja.
Resort Hilton trebao je biti gotov tijekom jeseni, no zbog aktualne situacije s korona krizom, otvaranje je najavljeno za veljaču iduće godine.