Korona-advent

Hoće li ove godine biti organiziranog dočeka Nove godine na riječkom Korzu?

Sanja Gašpert

, Rijeka Advent će biti vrlo skroman, sigurno će biti kućice na Korzu, blagdansko kićenje već je započelo, najavljeno je i otvorenje klizališta Morska pahuljica, a održavanje ostalih događanja ovisit će prvenstveno o epidemiološkoj situacijiRIJEKA – Grad Rijeka i riječki TZ pripremaju se za ovogodišnji Rijeka Advent, koji će s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju biti u dosta skromnijem obliku, a dio događanja je zbog epidemije koronavirusa koja, nažalost, uzima sve više maha, otkazan.


Tako, primjerice, kako je naš list već pisao, ove godine riječkim Korzom neće voziti vlakić Djeda Mraza. Četvrto izdanje Adventa na Gradini bit će u nešto skromnijem izdanju nego je to bilo protekle tri godine, ali će ova atraktivna lokacija i ovog prosinca ponovno zasjati kilometrima lampica. Organizator događanja Vedran Babić najavio je paljenje lampica već tradicionalno krajem studenog, uz ograničen broj posjetitelja. Nažalost, zbog propisanih epidemioloških mjera odustalo se od postavljanja klizališta i adventskih kućica u Nugentovu parku i zbog nemogućnosti regulacije točnog broja posjetitelja zbog nekoliko ulaza.


– Iako još ne možemo sa sigurnošću reći u kojem obimu će Advent biti organiziran, vjerujem da ćemo i ove godine na Trsatsku gradinu uspjeti donijeti čaroliju blagdana i da ćemo uspjeti razveseliti naše posjetitelje, što nam je svima ove godine zaista potrebno – otkrio je Babić. Podsjetimo, u sklopu trećeg, prošlogodišnjeg izdanja Adventa na Gradini na kaštelu je zasjalo čak sedamnaest kilometara božićnih lampica.
Riječki Trg Ivana Koblera od 28. studenog ove godine do 3. siječnja sljedeće postaje nova atraktivna stanica Rijeka Adventa, točnije novo sjedište ponude blagdanskih darova, ugostiteljske ponude, bogatog prigodnog popratnog programa, ali i prigodnog adventskog vijenca koji će se postaviti na fontani i time još više doprinijeti blagdanskom ozračju.


Svečano otvorenje najavljeno je 28. studenog u 17 sati uz Profesore, koje čine Davor i Branko. Posljednjih dana sve su češće informacije kako organiziranog dočeka Nove godine na riječkom Korzu, kakav je bio proteklih godina, ove godine zbog epidemiološke situacije ipak neće biti. Umjesto dočeka na jednom mjestu, on bi se, prema najavama iz Grada Rijeke, održao na četiri do pet mjesta u gradu, ali je trenutačno zbog sve većeg broja zaraženih u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u našoj županiji i to još uvijek pod znakom upitnika.


Dakle, Rijeka Advent će biti vrlo skroman, sigurno će biti kućice na Korzu, blagdansko kićenje već je započelo, najavljeno je i otvorenje klizališta Morska pahuljica, a održavanje ostalih događanja ovisit će prvenstveno o epidemiološkoj situaciji.