Domovinski pokret i HSP: Demografija, zdravstvo i obrazovanje u fokusu

Sanja GašpertRIJEKA – Drago mi je da se upravo u Rijeci predstavlja jedna prava domoljubna stranka koju čine Domovinski pokret i Hrvatska stranka prava, dvije stranke koje se potpuno razumiju. Dio njihova programa su branitelji, pa s tim u vezi mogu reći kako sam i sam kao branitelj uvidio kako su upravo Riječani bili najbolji vojnici. Hrvatska je danas opterećena problemima koje je stvorio vladajući HDZ, a u Rijeci su takve slične probleme stvorili neki drugi, u prvom redu SDP, koji se često ponašao kao HDZ na državnoj razini. Mi smo tu da to ispravimo, kazao je to saborski zastupnik Ante Prkačin iz redova Domovinskog pokreta, izabran u 7. izbornoj jedinici koja pokriva i sjeverni dio PGŽ-a, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Nositelj liste koalicije DP-HSP za izbore za Gradsko vijeće Rijeke Moris Hranj kazao je kako će u fokusu ove koalicije biti demografski, kao i problemi zdravstva i obrazovanja te pozvao građane da izađu na izbore, da misle na svoju djecu i unučad jer, dodao je, »najgore je biti pasivan i ostati doma«.


Emil Marinov, nositelj liste koalicije DP-HSP za izbore za Županijsku skupštinu kazao je kako koalicija DP-HSP promiče zakonit i pošten način upravljanja Županijom, što, dodao je, dosad nije bio slučaj.
– Došli smo do brojnih saznanja o nezakonitim radnjama u PGŽ-u, između ostalog da Županija plaća lažirane račune, provodi nezakonito zapošljavanje pročelnika, plaća fantomske projekte, a proračunska sredstva kanaliziraju se u privatne džepove. Kao budući vijećnici Županijske skupštine bit ćemo ti koji ćemo stalno kontrolirati proračunske stavke, kazao je Marinov.


Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je »velik problem parkinga u Rijeci«, kazavši kako će osigurati slobodne i dostupne parkinge na svim mjestima na kojima nema rampe.