Cjepivo primilo 120 trećemajaca, idućih danima i tjednima očekuje se cijepljenje i ostalih

Orjana AntešićRIJEKA – Viša brzina masovnog cijepljenja protiv koronavirusa obuhvatila je i prvu organiziranu turu zaposlenika riječkog brodogradilišta »3. maj«. Prema riječima rukovoditelja kadrovskih i općih poslova u riječkom škveru Alfreda Tamaruta, u sportskoj dvorani na Zametu prvu dozu Pfizerovog cjepiva jučer je primilo 120 trećemajaca, a u idućim danima i tjednima u brodogradilištu očekuju novi poziv iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.


Prema navodima Tamaruta, još otprilike isti broj trećemajaca, njih oko stotinu, cijepljeno je na način da su se prijavili kod svojih liječnika obiteljske medicine.


Kada je svijet i Hrvatsku prije više od godinu dana zadesila pošast koronavirusa, o kojem se tada daleko manje znalo, u riječkom brodogradilištu uveli su stroge protuepidemijske mjere uz pomoć kojih su uspjeli odraditi prvi lockdown, bez zabilježenog slučaja ove bolesti. Bilo je to vrlo osjetljivo razdoblje za riječko brodogradilište u kojem su se taman zahuktali radovi na završnom opremanju prve novogradnje iz posebnog Vladinog programa završetka njih tri, zahvaljujući čemu je riječko brodogradilište dobilo priliku da nastavi proizvodnju nakon vala stečajeva u Uljanik grupi.
Zahvaljujući činjenici da riječki škver niti jednog dana nije prestao s radom i da su koronavirus tijekom lanjskog, proljetnog lockdowna uspjeli držati izvan svojih porti, ali i da se uz puno spretnosti uspjela nabaviti sva potrebna oprema i materijal, samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutih tereta kanadskoj je kompaniji Algoma isporučen u roku koji je bio i originalno ugovoren, dok još nitko nije ni slutio s čime će se svijet morati suočiti.