Guvernerova palača

Bruno Mičetić predstavio svoj novi album “Sonosphere” inspiriran ljepotom našeg kraja

Katarina Bošnjak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ovaj hrabri iskorak u karijeri donio je sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom našeg krajolika

Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja s bogatom karijerom večeras je u mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja predstavio svoj novi album “Sonosphere”.


Ovaj hrabri iskorak u karijeri donio je sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom našeg krajolika. Album je najavljen singlom “Colours from within” za kojeg je također snimljen i video spot.


Snimio Vedran KARUZA


– Neki su već slušali ovaj program prošle godine u HKD-u na Sušaku, ali za mene je ovo stvarno jedna posebna prilika jer je ovo ujedno i promocija mojeg novog albuma “Sonosphere” i moram reći da sam se stvarno dao u ovaj album svim srcem i prihvatio izazov izaći sam na binu. Upustio sam se u tu avanturu i to je još jedno moje dijete koje će sigurno rasti i u budućnosti – istaknuo je Mičetić.

Koncert je otvorio kompozicijom “Inner fear” za koju je rekao da označava i strah koji je sam osjećao kada je kretao u ovaj projekt i samostalno stupao na pozornicu. Dalje je nastavio s kompozicijama “Three of Souls”, “Sudden Inspiration” i “Colours from within”.  Unatoč brojnim koncertima koji se večeras održavaju u Rijeci, skupilo se publike i u mramornoj dvorani, a u prvim redovima našli su se i glazbenici Zvjezdan Ružić i Nenad Bach.


Snimio Vedran KARUZA


Iz Mičetićeve izvedbe vidljiva je apsolutna predanost glazbi, a kako on sam ulazi u potpuno drugi svijet dok svira, tako za sobom povlači i sve koji slušaju njegovu glazbu. On stvara napetost kroz glazbu da bi opet istom umirivao. Odsvirao je i kompoziciju posvećenu Nacionalnom parku Paklenica, kao i  “The Mountain Song” posvećenu Nacionalnom parku Risnjak”, a izveo je “Osijek by Night”, kompoziciju kojoj je dao ime po osjećaju koji je ima kada je nastupao na vrhu jedne od osječkih zgrada.

Između pjesama se prisjetio kluba kakav je bio Tunel dok se u njemu svirao jazz te kazao kako se nada da će Rijeka opet jednoga dana dobiti adekvatan klub za nove generacije glazbenika. Dinamičnosti cijelog nastupa pridonijela je i obrada pjesme “Africa” benda Toto, a za kraj je odsvirao jednu jazz blues kompoziciju. Nakon gromoglasnog pljeska publika je pozvala na bis, a Mičetić je iznenađen odsvirao jednu od pjesama na kojima ovih dana radi – obradu pjesme “Insomnia” benda Faithless.


Snimio VEDRAN KARUZA
U potrazi za zvukom koji nije niti jazz niti rock, ideja za projekt pod nazivom “Guitars’ Dialogue” rodila se usred pandemije kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Kombinacijom električne i akustične gitare, Bruno je uspio dočarati zvukove prirode i u nekom svojem izričaju, na sasvim novi način, uspio je spojiti dva gitarska svijeta u savršen i slojevita dijalog, pri čemu su se njihove note pretvorile u inspirativne zvukove prirode, kroz majstorsku glazbenu improvizaciju, razne efekte i inspiraciju sonosferom prirode.


Snimio Vedran KARUZA