Ponkive

Reciklažna dvorišta na Krku imaju novo radno vrijeme

Mladen Trinajstić

Foto Ponikve

Foto PonikveIz Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk otočanima ali i povremenim stanovnicima tog otoka ovih je dana upućena obavijest o promjeni radnog vremena svih reciklažnih dvorišta kojima na tom kvarnerskom otoku upravlja spomenuta komunalna kompanija.


Od početka ožujka sva otočna reciklažna dvorišta rade ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, od 9 do 17 sati, a sve u namjeri da usluga odlaganja otpada bude što dostupnija i prilagođenija dnevnim obvezama korisnika.


Takva se dinamika zadržava do 31. svibnja te kasnije nastavlja od 1. do 31. listopada, poručuju otočni komunalci ističući i da će u onom sezonskom režimu, između 1. lipnja i 30. rujna, vrijeme otvorenosti reciklažnih dvorišta biti od ponedjeljka do subote, od 9 do 17 sati. Tijekom nedjelja i državnih praznika reciklažna dvorišta neće raditi.
Podsjetimo, na reciklažnim se dvorištima odlažu predmeti kao što su stari namještaj i madraci, veće količine zelenoga otpada, električni i elektronički otpad, željezo, lim i drugi metali, sanitarije i stara stolarija, veći plastični komadi poput kanistara ili dječjih igračaka te tekstil, obuća, krpe, ogledala, prozorska i automobilska stakla.


Odložiti se može i problematični (opasni) otpad poput baterija, akumulatora, otpadnih ulja, boja i lakova. Na Krku danas djeluje sedam reciklažnih dvorišta i to u Omišlju (iza benzinske postaje, nasuprot trgovačkog centra), u


Malinskoj (Bogovići, zona servisnih službi), u gradu Krku (izlaz iz Krka kod trgovačkog centra Plodine), Puntu (Kandija, neposredno uz cestu prema plaži Punta debij), Baški (u ulici Put Zablaće), Vrbniku (Sveta Nedija, kod Vinarije Toljanić) te Dobrinju (uz odlagalište građevinskoga otpada u mjestu Polje, na izlazu iz mjesta prema Šilu).