Prestižna oznaka

Novaljski restoran Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu

Edi Prodan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prestižnu je oznaku vlasniku Boškinca Borisu Šuljiću uručio Josip Juričev, direktor Metro Centra Zadar, koji ju je potom, u skoro ritualnoj akciji, "zašarafio" na ulaz u jedan od najboljih hrvatskih restoranaU sklopu akcije unutar koje se svim hrvatskim restoranima što su zahvaljujući svojoj kvaliteti dobili neku od prestižnih oznaka  najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča, znanog Michelina, danas je svoju prestižnu oznaku dobio i restoran Boškinac iz Novalje.


Prestižnu je oznaku vlasniku Boškinca Borisu Šuljiću uručio Josip Juričev, direktor Metro Centra Zadar, koji ju je potom, u skoro ritualnoj akciji, “zašarafio” na ulaz u jedan od najboljih hrvatskih restorana.


Uz sreću čitave “posade” Boškinca, najviše se ta akcija dojmila chefa Boškinca Matije Bregeša. Mnogo je tu bilo pomiješanih osjećaja, od tragičnog odlaska njegovog sous chefa Lea Aličevića, pa sve do stjecanja jednog od najvećih priznanja, objave da je Boškinac postao vlasnikom – Michelinove zvjezdice.
U svakom slučaju Boškinac je spreman za nove izazove. Koliko god ovogodišnju turističku sezonu definirali katastrofičnom, novaljski gastro hram misli suprotno. Pa je tako već za iduću subotu, 6. lipnja predviđena velika enogastronomska večer u kojoj će se se Bregešovi specijaliteti nadopunjavati vinima prestižnog istarskog trojca – Kozlović, Matošević, Degrasi.


I kad smo već kod “katastrofe” dodajmo da je ta večera rasprodana u rekordnom roku. Kad bi trajala iz dana u dan, i dalje bi interes nadilazio broj stolaca koji je Boškinac spreman ponuditi ljudima željnim posebnih gastro užitaka.