Ulaganje

Makeover puntarske ambulante: Otočani dobili suvremeni zdravstveni centar

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Suvremeno uređen, opremljeni i prostorno bolje organizirani zdravstveni kompleks sadrži stomatološku ordinaciju, ordinaciju opće medicine s izdvojenim previjalištem te uskoro i turističku ambulantuPUNAT – Prigodnom svečanošću, u nazočnosti općinskog načelnika Punat, Marinka Žica i članova Općinskog vijeća u netom zaključenom mandatu, u spomenutom je krčkom lokalnom središtu otvoren temeljito preuređen, uljepšan i osuvremenjen zdravstveni centar. Kompleks u prizemlju stambeno-poslovnog kompleksa u ulici Pod topol u kojem su Puntari i do sad koristili usluge ambulante obiteljske medicine i stomatološke ordinacije, općinskim ulaganjem vrijednim 700.000 kuna zasjao je novim sjajem, primjerenim vremenu u kojem živimo, ali i ugledu Punta kao popularnog, prepoznatog i posjećenog turističkog i nautičarskog centra.


Turistička ambulanta


– Često kažem da se prigodom svakog svog posjeta nekoj zdravstvenoj ustanovi, ukoliko je ona derutna, zapuštena, »tužna i ružna« i ja tako osjećam, često još bolesnije no što sam se osjećao na samom ulazu u takve zdravstvene prostorije, a slično su se vjerojatno osjećali i mnogi naši sumještani, ali i turisti kojima donedavni izgled ovog svima nam bitnog sadržaja sasvim sigurno također nije popravljao raspoloženje u trenucima bolesti, istaknuo je predstavljajući potpun i temeljiti »makeover« puntarske ambulante načelnik Žic.


Proteklih mjeseci izvođeni radovi, doznali smo od ondje zaposlenih liječnika i stomatologa, pacijentima s područja Općine Punat donijeli su suvremeno uređeni, opremljeni i prostorno bolje organizirani zdravstveni kompleks u kojem se mjesta našlo za stomatološku ordinaciju, ordinaciju opće medicine s izdvojenim prostorom previjališta, ali jednako tako i za zasebne prostorije u kojima bi, sukladno planovima i nadanjima puntarskih općinara, već ovog ljeta trebala biti organizirana turistička ambulanta.


»Čekaonica« za najmlađe
Uz skladne, prostrane i funkcionalne čekaonice, kao i obnovljene sanitarne čvorove, stomatološka je ambulanta dobila i svoj zaseban ulaz koji će, kako je predstavila dr. stom. Sandra Kalebić Janković, uvelike olakšati njen rad s najmlađim pacijentima koji će čekanje na pregled ili stomatološki zahvat moći »odrađivati« na obližnjem dječjem igralištu. Dr. Miro Bušljeta koji je ovog vikenda »uselio« u susjednu »obiteljsku« ordinaciju rekao je pak da se po povratku u svoje prostorije osjeća »kao da je iz Sibira došao u Houston« te se pritom, osim Općini koja organizirala i financirala glavninu ondje izvedenih zahvata, zahvalio i svima onim koji su donacijama ili na kakav drugi način pomogli realizaciju tog projekta, posebice Marini Punat. Spomenimo i da su čast presijecanja vrpce na ulazu u ambulantu (koja već danas svoja vrata otvara pacijentima) imale stomatološka asistentica Karmen Nekić i medicinska sestra Andreja Turković.