Mala oaza

Benin Coffee World: Novi svijet vrhunske kave stigao u Jušiće

Marina Kirigin

Claudia Beni će svako jutro posjetitelje dočekivati sa svježom kavom i osmijehom / Foto D. Kurti

Claudia Beni će svako jutro posjetitelje dočekivati sa svježom kavom i osmijehom / Foto D. Kurti

Prostor uređen u stilu talijanske »kafeterije« više je od lokala koji nudi izvrsnu kavu svojim gostima jer je ujedno i mjesto za prodaju kave svih vrsta, ali i pratećeg asortimana uređaja



Benin Coffee World otvorio je svoja vrata na adresi Jušići 50 u Jušićima. Prostor uređen u stilu talijanske »kafeterije« više je od lokala koji nudi izvrsnu kavu svojim gostima jer je ujedno i mjesto za prodaju kave svih vrsta, ali i pratećeg asortimana uređaja – od profesionalnih aparata do vrhunskih brendova za uporabu u domaćinstvu.


Na policama Benin Coffee Worlda mogu se tako naći aparati za cialdu i kapsulu, moke i mlince, a posebno mjesto ima i razna dodatna baristička oprema. Ukratko – sve što je povezano s kavom, može se naći na jednom mjestu u Jušićima.


Foto D. Kurti




– Već mjesecima pripremamo našu malu oazu za ljubitelje kave i sretni smo da smo napokon otvoreni i da su prve reakcije posjetitelja odlične.


Uložili smo puno srca, truda i ljubavi u ovaj projekt i oduševljena sam da je on napokon postao stvarnost – rekla je Claudia Beni, »zaštitno lice« Benin Coffee Worlda koja će svako jutro posjetitelje dočekivati sa svježom kavom i osmijehom.


Otvorenje je pratila i premijera novog brenda »specialty« kave Benin, punjenog i pakiranog u Firenzi.


Foto D. Kurti


Uz vlastiti brend, Benin Coffee World poslužuje i vrlo poznatu i omiljenu napuljsku Borbone kavu, a ponudu zaokružuje klasični asortiman talijanskih lokala: brioši, tramezzini, bruschette, soft ice sladoled, visoko kvalitetni čajevi, prirodni i cijeđeni sokovi. S obzirom na to da domaći ljudi itekako cijene talijanski »aperitivo«, ponuda je upotpunjena talijanskim proseccom te pivom.


– Dodatna posebnost našeg »svijeta kave« jesu četiri Azomico silosa, koji kavu drže pod pritiskom s dušikom, čime je osigurana produljena svježina i aroma zrna.


Na isti način pakirana je i kava u vrećicama kod kupnje za domaćinstvo, kako bi čim duže zadržala puninu okusa i mirisa – objasnila je Claudia Beni te dodala da je u planu održavati i tematske dane posvećene kavi različitog porijekla, od Brazila do afričkih zemalja, kako bi se posjetitelje upoznalo sa svim okusima koje nude ova mala, ali moćna zrna.