Zašto je Visoka poslovna škola PAR pravi izbor

P. N.

Visoka poslovna škola PAR nudi vrhunski studijski program „Poslovno upravljanje“ razvijen na temelju suradnje s njemačkim i američkim obrazovnim institucijama. PAR obrazuje studente za tržište rada, odnosno pruža im stvarno iskustvo iz poslovnog svijeta već za vrijeme studija. Udio stručne prakse povećava se sukladno višoj godini studija.Poslodavci traže osobe s obrazovanjem, ali i  iskustvom. Uz PAR-ov mentorski sustav, karijerni centar i čak 300 sati prakse na završnoj godini, svaki student osjeća se spremnim za tržište rada. Suradnja studenata i poduzetnika na PAR-u počinje od prve godine, a čak 80 posto studenata zapošljava se odmah nakon obrane završnog rada. Jedna od mnogih koji su se u to uvjerili je i bivša studentica Paulina Berislavić koja je upisala studij Poslovnog upravljanja upravo zbog brojnih poslovnih mogućnosti koje PAR pruža.


-Zahvalna sam profesorima što su mi pomogli da se razvijem i nađem u financijama, dodala je Paulina.


Podršku u razvoju karijere dobila je i Eni Milin, profesionalna plesačica.
-Razumijevanje, pogotovo tijekom mog odlaska na stalnu gažu u Kinu, mi je pomoglo da si odredim prioritete, ali i da se nađem u tom svijetu, rekla je Eni.


Igor Salamun, profesionalni košarkaš i student PAR-a, jako je zadovoljan s mentorskim pristupom profesora svakome studentu, organizacijom nastave te stručnom praksom.


-Ovdje na PAR-u često imamo gostujuća predavanja, odlazimo na terensku nastavu te je jako zanimljivo i korisno vidjeti kako poslovanje jedne tvrtke u stvarnosti izgleda. Stručna praksa je izvrstan način za stjecanje praktičnih vještina, istaknuo je Igor.


PAR potiče studente na uključivanje u međunarodne programe, organizira predavanja PAR i Erasmus studenata te provodi niz ljetnih i zimskih škola gdje PAR-ovci rade sa stranim studentima iz cijeloga svijeta i sve to se priznaje kroz nastavu i ECTS bodove!


Studenti imaju priliku sudjelovati u konferencijama i radionicama, razvijati svoju kreativnost i poslovne ideje kroz različite projekte i suradnju sa stranim studentima.


Veliku pažnju Visoka poslovna škola PAR posvećuje obrazovanju sportaša, a naglasak je na konzultativnoj nastavi, prilagođavanju ispitnih rokova potrebama i obvezama sportaša te mentorski pristup studentu.


Ivan Mance, bivši vratar NK Rijeke te sadašnji zamjenik sportskog direktora, odlučio se za studij na PAR-u upravo zbog mogućnosti koje pruža sportašima.


-Izrazito su susretljivi na PAR-u, od profesora, djelatnika do dekanice, rekao je Ivan Mance.


Ivana Miloš Prokopić, odbojkaška reprezentativka, imala je ranije negativno iskustvo studiranja uz profesionalni angažman u sportu te nikako nije uspijevala uskladiti jedno s drugim.


-Nakon toliko godina, PAR mi je omogućio da spojim obrazovanje i posao i uživam u tome. Profesori su pristupačni i maksimalno izlaze u susret oko polaganja ispita što meni daje motivaciju za učenje i želju za dokazivanjem, nešto što proizlazi iz sportskog karaktera, ističe Ivana.


Bernarda Brčić, također odbojkaška reprezentativka i bivša studentica PAR-a, izrazito je zadovoljna PAR-om jer je u dogovoru sa profesorima mogla polagati ispite kada su joj sportske obveze to dopuštale te na koncu uspješno diplomirala.


Studenti PAR-a atmosferu na studiju opisuju kao “obiteljsku” upravo zbog rada u malim grupama i izravne komunikacije s profesorima.


-Malo nas je, kompaktno je, ovdje se problemi brzo rješavaju. Na državnim fakultetima situacija je puno drukčija. Radna atmosfera kakva vlada na PAR-u, ne vlada nigdje drugdje, istaknuo je PAR-ov student Denis Conte.


-Za mene je PAR nešto zabavno i inspirativno, jedna velika obitelj koja ti pomaže da naučiš teoretski bitno i u praksi primjenjivo, bez nepotrebnog stresa. Užitak je studirati ovdje i ulagati u svoju budućnost. Ako ste ambiciozni, kreativni i želite postati uspješni, PAR je fakultet za vas, zaključila je Ivana Miloš Prokopić.