Projekt 'Psihološka Pomoć' kreće s Podcastima

Stručnjaci će govoriti o mentalnom zdravlju i najčešćim problemima

NL Promo

Nedavno lansiran projekt 'Psihološka Pomoć' u sklopu svojih aktivacija pokreće podcast 'Psiholog Dijalog'.Ideja iza ovih audio-video snimaka koji su od danas dostupni na YouTube stranici projekta kao i na web stranici www.psiholoskapomoc.hr jest učiniti dostupnim informacije o mentalnom zdravlju i radu psihologa svima onima kojima je potrebna pomoć u ovom razdoblju.


Projekt ‘Psihološka Pomoć’


Prije točno mjesec dana lansiran je projekt koje nas je sve ugodno iznenadio. Riječ je o platformi koja okuplja informacije o dostupnim kontaktima i inicijativama na području psihološke pomoći.


Voditelj i osnivatelj projekta jest Udruga PROMENTZ, u suradnji s javnim institucijama te drugim pouzdanim pružateljima usluga psihološkog savjetovanja na području Republike Hrvatske.
Namjera je bila stvoriti platformu koja bi ujedinila sve dosadašnje inicijative i pružila jedno, pristupačno, moderno, user-friendly mjesto na kojem svatko može dobiti informacije vezane uz mentalno zdravlje i psihološku pomoć.‘ govore nam organizatori iz udruge PROMENTZ – Igor Mikloušić, Tena Cuculić i Jelena Babić.


PROJEKTNI TIM (Igor Mikloušić, Tena Cuculić i Jelena Babić.)


Podcasti ‘Psiholog Dijalog’


U RH imamo niz visoko educiranih, kvalitetnih psihologa, udruga, javnih ustanova, službi i inicijativa, a mnoge nemaju dovoljnu vidljivost. Istovremeno svjedočimo situaciji u kojoj se građani s psihološkim problemima često nose kroz traženje pomoći od nekompetentnih osoba i kanala.


Na YoutTube kanalu projekta od danas možete pratiti objave podcasta kojima je namjera predstaviti stručnjake na polju psihologije, dati im vidljivost i približiti mogućnosti terapeutskog rada gledateljima.


Podcaste vodi doc.psih.Igor Mikloušić, a gosti su psiholozi i psihoterapeuti raznih pravaca, koji govore o aktualnim temama, ali i najčešćim problemima po pitanju mentalnog zdravlja.


‘Psihološka pomoć je potrebnija nego ikada. Imamo svakodnevno rastuće brojke po pitanju problema na polju mentalnog zdravlja. Činjenica je da si probleme možemo olakšati. Ovaj podcast predstavit će pojedince i institucije koje mogu pomoći građanima.‘ govore nam organizatori iz udruge PROMENTZ – Igor Mikloušić, Tena Cuculić i Jelena Babić.
Prvi podcast govorit će o Mindfulnessu


Jeste li ikada svjedočili situaciji u kojoj imate osjećaj kao da vas vlastiti um terorizira? Usporedimo li kontrolu vlastitih misli s vožnjom automobila, koliko dobro biste rekli da ih vozite? Biste li češće rekli da one zapravo voze vas?


Sve češći problem u današnjem užurbanom načinu života je gubitak povezanosti s onim što nas okružuje, a nerijetko se zaokupimo obavezama i zaboravimo što nam je zapravo najvažnije.


Umjesto života u vlastitim projekcijama budućnosti ili prošlosti, Eva Jurković iz Centra Sirius Igoru Mikloušiću govori o određenim alatima koji pomažu pojedincu usmjeriti pažnju i vratiti se u trenutak.


Pogledaj podcast ovdje.


Podcast #2: Potiskuje li vaše dijete strah od pandemije?


Ella Selak Bagarić, mag. psych. u ovoj epizodi predstavlja rad Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te se osvrće na to kako je pojava pandemije utjecala na djecu i odrasle.


Ella Selak Bagarić jedna je od imena koja su bila mobilizirana za pomoć odmah po početku novonastale situacije te s mnogo iskustva govori o tome kako djeci različitih dobi objasniti pojam zaraze, ali i kako im pomoći kada su u strahu.


Pozivamo vas da se pretplatite i poslušate razgovore.


PODCAST s Elom Selak BagarićViše na www.psiholoskapomoc.hr ili društvenim mrežama projekta:


https://www.youtube.com/channel/UCnCTF1fjyXGpYdbLRrbjz6g
https://www.instagram.com/psiholoska_pomochr/
https://www.facebook.com/PsiholoskaPomocHR