PROMOHOTEL 2020

Slavljeničko otvorenje 35. Promohotela

P. N.U porečkoj dvorani Žatika danas je u slavljeničkom duhu otvoreno jubilarno 35. izdanje Promohotela – međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam. Svečanost otvorenja uveličali su mnogobrojni uzvanici kojima se pozdravnim govorom obratila direktorica sajma Ivana Štiković (Studio 053 d.o.o.).


Okupljenim izlagačima, gostima, prijateljima su se obratili: Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Andi Vitasović, potpredsjednik OKIŽ-a, Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije, te Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske, koji su iz perspektive institucija koje predstavljaju naglasili doprinos koji ovakav jedan sajam daje poduzetništvu i razvoju turizma.


Poseban trenutak bio je posvećen gospodinu Ivanu Maduniću iz tvrtke Matram d.o.o. iz Splita, izlagaču koji 20 godina uzastopno sudjeluje na Promohotelu koji je u svom govoru dao osobni osvrt zašto se sve ove godine vraća na Promohotel. Direktor tvrtke Studio 053 d.o.o. Franko Štiković i direktorica Promohotela Ivana Štiković u znak zahvale i suradnje uručili su mu prekrasnu skuplturu PromoDonnu djelo umjetnika Enisa Žužića iz Poreča.


Prigodom 35. rođendana organizatori su izlagače, uzvanike, partnere i mnogobrojne medije počastili slavljeničkom tortom i šampanjcem nakon čega je uslijedilo slavljeničko druženje. 


Promohotel je mjesto koje okuplja poslodavce izlagače, srednji i niži menadžment, predavače i stručnjake, obiteljske iznajmljivače i brojne posjetitelje i kao takvo predstavlja odličnu startnu poziciju za pripremu sezone. Sajam okuplja više od 200 izlagača i suizlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije koji na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora predstavljaju široku lepezu proizvoda za HORECA sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova.


Današnje je slavljeničko otvorenje samo uvod u bogati program Promohotela koji se u narednim danima nastavlja s brojnim popratnim događanjima, demonstracijama i edukativnim programima s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima na području turizma.


Tako u četvrtak, 13.2. posjetitelje očekuje prva konferencija o ljudskim potencijalima u turizmu – PROMOFORUM. Riječ je o događaju koji spaja teoriju i praksu kroz čitav niz specijaliziranih predavanja, intervjua „jedan na jedan“ s vrhunskim stručnjacima iz područja generacijskih razlika, netradicionalnog načina prodaje, neuroHR-a, ugostiteljstva, uvođenja stranih djelatnika u firmu i okruženje, gemifikacije i transformacijskog coachinga. Na ovoj konferenciji sudionici će moći testirati podsvjesne reakcije sebe i svojih djelatnika, odnosno timova, te prisustvovati transformacijskom predavanju o tome kako preuzeti kontrolu te koristiti svoj potpuni potencijal u svim profesionalnim ulogama. Sjajni predavači kao što su Dalibor Šumiga, Dragan Vojvodić, Rudolf Štefan, Marinela Dropulić Ružić, Monika Ivanović, Bernard Šutić, Kenan Crnkić, zasigurno će publici svaki u svom području otvoriti nove perspektive.


Povodom Valentinova, 14. 2. na štandovima izlagača tijekom dana će se održavati interaktivne demonstracije zabavno-edukativnog karaktera, dok će se u petak 14.2. i subotu 15.2. održati besplatna predavanja za privatne iznajmljivače i turističke agencije.


U petak, 14.2. će se u organizaciji HGK održati predavanja koja objedinjuju atraktivne i aktualne teme namijenjene obiteljskom smještaju.


Subota je rezervirana za edukaciju privatnih iznajmljivača u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada PorečaNa predavanjima će biti govora o veoma atraktivnim i nezaobilaznim temama za iznajmljivače koje pomažu u isticanju konkurentnosti na našem tržištu poput tema zakonodavstva, budućnosti obiteljskog smještaja, metoda priprema iznenađenja za goste te na koji način se elementima igrifikacije može oduševiti, privući i zadržati goste. Nedo Pinezić, Klara Trošt Lesić, Irena Krčelić i Iva Silla kao stručnjaci iz ovih područja, u subotu 15. 2. predavački će i konzultativno biti na raspolaganju obiteljskim iznajmljivačima.


Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, a predstavljeni proizvodi zanimljivi su i vrlo korisni i za širu potrošnju.


 


Radno vrijeme sajma za posjetitelje je od 10:00 do 19:00 sati od srijede do petka, te u subotu od 10:00 do 17:00 sati.


Ulaz na sajam besplatan je za sve posjetitelje.


Više informacija možete pronaći na www.promohotel.hr.