Od projektiranja do uređenja

Šest razloga zbog kojih ne smijete propustiti Design District

P. N.

Sajam namještaja i unutrašnjeg uređenja za hotele, restorane, vile i apartmane, Design District, po drugi puta održava se u Rovinju od 17. do 20. listopada. U prostoru bivše tvornice duhana, više od sto trideset svjetskih brendova namještaja i opreme pokazati će posjetiteljima koji su trendovi u uređenju hotelskih i drugih javnih i privatnih prostora.Pod organizacijskom kapom proizvođača, točnije, udruženja Hrvatski interijeri sajam stavlja fokus na  posjetitelje i izlagače, a ne profit i dobit. U tome je tajna iznimnog zadovoljstva izlagača i oduševljenja posjetitelja. Izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine su izabrano društvo – nema low cost brendova, poštuju se visoki standardi izlaganja, nema improvizacije niti klasičnog uređenja izlagačkih prostora u okti staroj desetke godina. Želja organizatora je da potpuno razbistriti vodu oko pojma „uređenje interijera u turizmu“ i pokaže put hrvatskog turizma – namještaj i opremu visoke kvalitete i prihvatljivih cijena, kompletnu uslugu od procjene investicije do montaže namještaja.


U nastavku izdvajamo šest dobrih razloga zbog kojih ne smijete propustiti ovogodišni Desegn District.


ARCHI CORNER


Riječ je o posebnoj izlagačkoj cjelini u kojoj arhitektonski uredi predstavljaju svoje projekte. To je svojevrsna investicijska točka jer je moguće dobiti cjelokupno rješenje uređenja prostora, ali i uvid u završene ili tek započete projekte gradnje i uređenja. U moderno uređenim „uredima“ arhitekti kroz četiri dana Sajma imaju dovoljno vremena posvetiti punu pažnju investitorima, a postoji čak i mogućnost dogovora sastanka nekoliko dana prije kako bi vrijeme bilo što bolje iskorišteno. Na službenoj web stranici, možete dogovoriti b2b sastanak sa svakim od  izlagača.
 


MILLENNIAL DESIGN


Mladi dizajneri, studenti, čak i učenici, dobili su priliku besplatno izlagati i pokazati svoje ideje i rješenja, te možda dogovoriti suradnju s nekim od izlagača ili posjetitelja.


Svako jutro, prije službenog otvorenja sajma omogućeno je druženje posjetitelja, izlagača i milenijalaca. Tu kave neće nedostajati  za što je zaslužan  pokrovitelj Millennial Designa –  Franck. 


DESIGN A LA CARTE


Najbolji od najboljih, dizajneri u Design a la Carte ne dizajniraju samo prostor, nego na određen način poboljšavaju i našu svakodnevnicu, izgrađuju sebe i korisnika, obogaćuju prostore u kojem živimo. Što su ljudi bogatiji duhom i znanjem i imaju širi pogled na svijet to im je prostor u kome žive raznovrsniji s puno detalja lijepih uspomena – za to su zaslužni dizajneri – dali smo im posebno mjesto na Sajmu. A dodjeljujemo i posebne nagrade: Best of the Best DD19 i svi s nestrpljenjem očekujemo dobitnika.


DD MARKET


To je posebno dizajniran prodajni koncept gdje posjetitelje očekuju mali hrvatski proizvođači dekoracija i uporabnih predmeta koji se mogu kupiti po promotivnim cijenama.


VELIKA IMENA IZ ZLATNE KNJIGE SVJETSKIH ARHITEKATA


Četiri velika imena iz podrućja arhitekture: Frans Van Vuure, UNStudio; Aurel Aebi, Ateliera Oï; Stefano Paiocchi, Zaha Hadid Arhitects i Claudio Silvestrin, Claudio Silvestrin Architects. Kada se malo zaviri u opus radova ovih velikana, ima se što vidjeti: Mercedes Benz Museum, namještaj za Louis Vuitton i Bulgari, Muzej suveremenih umjetnosti u Torinu, stan Kayne-a Westa, dizajn prodajnih prostora Armani, BMW centralna zgrada i još vjerojatno tisuću drugih građevina i projekata. Dvorana će biti premala da bi primila sve one koji žele čuti ove autoritete arhitektonske struke.


FORUM EDUKACIJA


Ovogodišnji je Forum edukacija za sve nas – kako dobro komunicirati i pritom poslati poruku dobrodošlice, na razne načine: oči u oči, on-line, interijerom, luksuzom, ekologijom – svime što je dobro za čovjeka, za našeg gosta. Kakav hotel izgraditi, a ne potrošiti previše, ali niti škrtariti jer se to odmah vidi, na koji način doći do financijske podrške – ukratko kako dalje – bolje, a jednostavnije. Tu su među ostalima gosti – stručnjaci kao što su Antonio Vlahov, Damir Novotny, Alex Tessin, Bruno Glavan i drugi.


 Radno vrijeme i ulaznice


Radno vrijeme sajma je od četvrtka 17.10. do nedjelja 20.10. od 10:00 do 19:00 sati.


Do srijede, 16.10. u ponoć posjetitelji se mogu prijaviti „on-line“ i na taj način dobiti besplatan ulaz. Od dana kada sajam počne, dakle od 17.10. na blagajni se mogu kupiti ulaznice po cijeni od 30 kuna.


Za više informacija posjetite www.design-district.net