RBA turistički krediti

S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno

P. N.

Ozbiljno i profesionalno pristupanje ulaganjima u turističku djelatnost može se pokazati veoma uspješnim i isplativim. Za nova ulaganja i/ili proširenje djelatnosti, Raiffeisenbanka (RBA) nudi rješenje namijenjeno fizičkim osobama koje se bave turističkom djelatnošću – RBA Turistički kredit s kamatnom stopom od 4% (EKS 4,53%)*.Početak godine je idealno vrijeme za pripremu ili obnovu postojećih kapaciteta za novu turističku sezonu, stoga treba razmišljati o mogućnostima da se smještajnim kapacitetima poveća razina kvalitete, da se dodatno prilagode zahtjevima tržišta te učine još privlačnijima. Takvim pristupom, postiže se bolja popunjenost kapaciteta, produljuje se turistička sezona te se direktno utječe na podizanje cijene smještaja.


Namjena RBA Turističkoga kredita može biti: kupnja, izgradnja, dovršenje, dogradnja, nadogradnja, rekonstrukcija, adaptacija, uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta kao i potreba kupnje/gradnje bazena, uređenja okoliša i refinanciranja turističkih kredita u drugim bankama.


Korisnici RBA Turističkoga kredita mogu biti fizičke osobe, koje svoja primanja ostvaruju radom izvan samostalne turističke djelatnosti, a resursima od bavljenja turističkom djelatnošću raspolažu kao izvorom dodatnoga prihoda, ali i oni koji prihod ostvaruju isključivo od bavljenja turizmom. Prednosti RBA Turističkoga kredita su mogućnost izbora mjesečne ili godišnje otplate kredita, zatim isplata cijelog iznosa odobrenoga kredita na tekući račun ili u gotovini, mogućnost realizacije kredita bez založnog prava do iznosa od 110.000,00 HRK, te mogućnost ugovaranja počeka otplateglavnice na rok do 12 mjeseci. Iznos turističkog kredita za fizičke osobe može biti ugovoren od 7.000,00 do 1.500.000,00 HRK s promjenjivom kamatnom stopom, na razdoblje otplate od 36 do 180 mjeseci, dok Raiffeisen banka ne naplaćuje naknadu za obradu kredita.
Turističkim kreditom Raiffeisen banka nudi rješenje fizičkim osobama koje se bave iznajmljivanjem smještajnih i turističkih kapaciteta, te žele poboljšati kvalitetu postojećih smještajnih kapaciteta ili ih proširiti te opremiti.


Sve dodatne informacije o ponudi RBA turističkog kredita, možete dobiti u poslovnicima Raiffeisen banke ili na službenim web stranicama RBA.


*Za iznos kredita 110.000 HRK s rokom otplate 84 mjeseca, uz promjenjivu kamatnu stopu 4,00%, mjesečni anuitet je 1.503,57 HRK. Uz pretpostavku isplate kredita 1.2. i plaćanje interkalarne kamate do 28.2.2019. ona iznosi 325,48 HRK. Kamata za razdoblje otplate kredita je 16.299,88 HRK te je ukupan iznos za plaćanje 128.275,36 HRK. Efektivna kamatna stopa je 4,53%. Naknada za obradu kredita se ne naplaćuje. U ukupan iznos za plaćanje i EKS uključena je premija osiguranja plaćanja kredita za slučaj smrti uslijed nezgode u visini 1.625,00 HRK.