Rijeka trči najveću i najbržu HT B2Run utrku do sada

P. N.

Poslovna utrka HT B2Run 23. svibnja u Rijeci na gatu Karoline RiječkeNakon Splita, četvrtak 23. svibnja rezerviran je za drugo ovogodišnje izdanje poslovne utrke HT B2Run u Rijeci. Bit će ovo četvrti put da se ova najveća poslovna utrka trči u „gradu koji teče“. 1422 trkača iz 109 kompanija trčat će riječko izdanje HT B2Run utrke u kojoj nema privilegiranih ni titula, a visina plaće sudionicima neće ni na startu niti na cilju donijeti nikakve povlastice. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko – poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.


 


Brojkom od ovoliko trkača Rijeka bilježi najveći rast trkača do sada u odnosu na protekle godine kad ih je trčalo 1112, što uz „listu čekanja“ za sudjelovanje od nevjerojatnih gotovo 200 trkača svjedoči kako je trčanje postalo vrlo važan segment korporativne kulture kompanije na području Kvarnera i Istre. Ne zaboravimo, ipak je riječ o jednom od najvećih poslovno – sportskih izazova u Hrvatskoj i regiji koji se trči četvrtu godinu u Splitu, Rijeci, Osijeku (12.6.) te petu godinu u Zagrebu (3.10.).
 


„HT B2Run u ovoj godini donosi brojne zanimljivosti s ciljem da budemo još veći, da trčimo još brže za naš humanitarni cilj te da zdravlje naših trkača kao i poslovni rezultati kompanije u kojima rade i za koje trče budu još bolji! Otvorili smo priliku i za nove trkače u novim kategorijama poput obrta i udruga odnosno klubova, a odlučili smo uz sportske sposobnosti ove godine, uz kreativnost nagraditi i motivaciju. Naime, pored kategorije Najkreativnijeg tima uveli smo i priznanje za Najmotiviraniji tim koji je na cilj stigao posljednji, ali je utrku istrčao do kraja. Smatramo kako je upravo ovo priznanje za Najmotiviraniji tim ono što našu utrku razlikuje od svih drugih jer kod nas je važno sudjelovati, zabaviti se, pokrenuti se nakon dana provedenog u uredu, a ne nužno pobijediti tako da ste utrku istrčali najbrže“, izjavio je Marko Žunić, organizator utrke u Hrvatskoj i vlasnik B2Run licence.Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačem humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama. Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde.HT B2Run staza u Rijeci duga je svega 5 kilometara, jednako kao i u drugim gradovima, a trčat će se na legendarnoj gradskoj lokaciji, na gatu Karoline Riječke. Utrka starta u 18.00 sati. Prije same utrke prethodi zagrijavanje za sve trkače koje predvode licencirani treneri i profesionalci, a niti ove godine nakon utrke neće izostati zabavni program uz osiguranu hranu i piće za sve sudionike.


 


Informacije o utrci dostupne su na www.b2run.hr