Njivice

Prvi Festival tradicije na Krku

P. N.

Ovoga svibnja, po prvi puta na otoku Krku, u Njivicama održao se Festival tradicije FesTra, a za sezonu u Njivicama se priprema još mnoštvo bogatih događaja!Festival FesTra , u organizaciji Njivice resorta i Turističke zajednice Omišlja, okupio je mnoge izlagače koji su posjetiteljima prezentirali i ponudili tradicionalne proizvode otoka Krka poput maslinovog ulja, sira te raznih proizvoda od lavande. Nastupi klape Rašketa petkom bili su odličan uvod u bogat program aktivnosti tijekom svakog vikenda. Na Festivalu su gostovala i kulturno-umjetnička društvaKUD Srce iz Koprivnice, KUD Ivo Jurjević iz Omišlja te Folklorno društvo Njivice. Posjetiteljima su predstavili tradicionalne napjeve, pjesme i plesove kao i razna autohtona jela ovih hrvatskih regija. Tijekom Festivala održale su se radionice filcanja vune, izrade raznih suvenira od lavande, a posjetitelji su mogli naučiti i osnove Glagoljice te upoznati tradicionalna glazbala iz svih dijelova Hrvatske. Otok Krk je dom knezova Frankopana pa je tako Festival tradicije posjetio krčki knez Mikula Frankopan sa svojom kneginjom i vitezovima.


Turisti i posjetitelji su imali prilike upoznati hrvatsku povijest i kulturu te običaje kroz tri vikenda u svibnju.FesTra je ujedno i uvod u novu sezonu bogatu raznim događanjima na prostoru Njivica i Njivice resorta. Već 01. Lipnja program događanja nastavlja se veličanstvenim Festivalom leda.


Njivice Ice Festival jedinstveno je iskustvo na Jadranu jer će se tijekom festivala izrađivati atraktivne ledene skulpture, a i za posjetitelje organizirane su i radionice klesanja u ledu. U ponudi će biti brojni kokteli posluženi u ledenim čašama, a tijekom čitavog dana na nekoliko lokacija u Njivicama sprema se bogat program aktivnosti uz ritmove ljeta koje nam se bliži.


Njivice Resort već duži niz godina radi na kontinuiranom unapređenju usluga i stvaranju zanimljivih i bogatih sadržaja, tako da od ove godine svim posjetiteljima nudi doživljaj boravka u novouređenim vilama Flora Green Villas, koje savršenom sinergijom arhitekture i prirode,koja ih okružuje, pružaju najvišu razinu kvalitete odmora i usluga. Kamp Njivice već godinama privlači turiste svojim jedinstvenim mobilnim kućicama s privatnim bazenima.Njivice su samim time i dalje jedno od najpopularnijih destinacija na otoku Krku za čitavu obitelj. Upravo za obitelji, ali i za sve ljubitelje ove ljetne poslastice, već treću godinu za redom održava se i Festival sladoleda! Ova manifestacija svake godine je sve popularnija, a ove godine Festival sladoleda održati će se 14. i 15.07., stoga pripremite se za dva dana uživanja u brojnim slatkim i ledenim ukusima, a nemojte propustiti niti brojne igre za čitavu obitelj!


Vidimo se u Njivicama!