Sjemenarna RI

Ožujak – savršen mjesec za početak vrtlarske sezone

P. N.

Na novootvorenoj  lokaciji Sjemenarne Ri na Grobniku moguće je, uz standardnu ponudu sjemenja i sadnica povrća i cvijeća, sjemenog krumpira te sadnica voćaka, kupiti i stočnu hranu za sve vrste domaćih životinjaZima je kalendarski prošla, dani su sve duži, temperature više te je potrebno početi s pripremama za novu vrtlarsku sezonu. U ovom članku dat ćemo vam neke savjete vezane uz radove u ožujku.Kada vrijeme dopusti, potrebno je pripremiti zemljište za sadnju. Prvo ćemo odstraniti slučajno zaostale biljne ostatke i lišće od prošle godine i pripremiti zemljište za sadnju. Imate li manji vrt, možete ga prekopati motikom ili štihačom, ovisno o vrsti tla koje obrađujete. Nakon toga ukopavamo peletirano organsko gnojivo (u ponudi imamo Cvetal org. gnojivo u vrećama od 5 i 25 kg) ili mineralno gnojivo (Florin 2 i 4, također u pakiranju od 3 i 25 kg). U prvim danima možemo na otvoreno saditi grašak, bob, luk i češnjak te sijati špinat, peršin, mrkvu, rotkvice, matovilac, salatu, radič… U našem dućanu možete naći veliki izbor različitih vrsta i pakiranja sjemenja. Nakon sjetve poželjno je zaštititi tlo agrofolijom (vrteks) kako bi izbjegli temperaturna variranja i ubrzali rast biljaka. Ožujak je također idealan mjesec za sjetvu presadnica sezonskog povrća: prokulica, brokule, rajčica, patlidžan, čije sjeme možete pronaći kod nas. U voćnjaku je vrijeme za sadnju novih voćaka poput jabuka, breskvi, trešnji, višanja i šljiva. Uz rubne dijelove vrta možemo posaditi maline, kupine, brusnice ili sadnice ruža. Postojeće i novoposađene voćke potrebno je zagnojiti i debla im premazati vapnom. Ako razmišljate o sadnji novih biljaka za svoj vrt, široki izbor sjemenja i sadnica možete kupiti po vrlo povoljnim cijenama u našim trgovinama.
Da bismo kupcima maksimalno izašli u susret, promijenili smo radno vrijeme u našoj riječkoj poslovnici na adresi Zagrebačka 18 (centar grada) utorkom i četvrtkom do 17 sati te otvorili još jedan dućan u Dražicama, na adresi Obrovac 1. Na novoj lokaciji možete uz našu standardnu ponudu sjemenja i sadnica povrća i cvijeća, sjemenog krumpira te sadnica voćaka, kupiti i stočnu hranu za sve vrste domaćih životinja.INFO


WEB-SHOP: www. sjemenarna-ri.hrTRGOVINE: Rijeka, Zagrebačka 18051/334 685, radno vrijeme: od 7:30 do 14:30, utorkom i četvrtkom do 17, subotom od 8:30 do 12:30;Dražice, Obrovac 1,051/296193, radno vrijeme:od 8 do 12 i od 15 do 19 sati, subotom od 8:30 do 12:30. Veleprodaja i isporuka većih narudžbi: Zamet, Ante Pilepića 18, tel: 051/264 777, radno vrijeme: od 7 do 15 sati.