Glovo – baš ono što Rijeci treba

Glovo dolazi tamo gdje je bitno i hitno – u Europsku prijestolnicu kulture

P. N.

U kojem trenutku je Glovo postao sinonim za brze dostavljače koji žure gradom s velikim torbama – ne znamo. No, znamo da ovih dana stižu u pravo vrijeme i na pravo mjesto, u grad Rijeku. Tamo će se svojim brzim i spretnim dostavama pobrinuti da baš svaki događaj prođe ugodnije i opuštenije. Naročito je to važno baš ovih dana i ove godine kad je Rijeka proglašena Europskom prijestolnicom kulture.Ambiciozni i hrabri Glovo dostavljači će na svaku lokaciju u Rijeci – ured, dom, hotel, apartman, scenu ili kazalište dostaviti sve što zatreba. Tu su, baš kao dobar vjetar u leđa za sve građane Rijeke i njihove goste, sa samo jednim ciljem – izvršiti hitno i odgovorno baš svaku dostavu za svoje korisnike. Na njihovoj listi dostave nalazi se gotovo sve: projektna dokumentacija, zaboravljeni kostim, uređaj bez kojeg se ne može, cvijeće za glavnu zvijezdu eventa, butelja vina, osvježenje, ručak, torta ili lijekovi. Glovo dostavlja sve, za svakoga. Osim toga, uskoro ćete po prvi puta u Rijeci moći naručiti dostavu iz McDonaldsa, baš sve što u tom trenu poželite, bilo da se radi o hamburgeru, krumpirićima, nuggetsima ili slasticama.


Već danas otvorite svoj profil na Glovo aplikaciji i budite spremni za sve situacije. Time s bilo koje lokacije u Rijeci možete kupiti bilo koji proizvod, platiti ga debitnom ili kreditnom karticom putem aplikacije, ili gotovinom prilikom same isporuke. Glovo je tu i za sve poslovne subjekte koji žele svojim uslugama i proizvodima dati dodanu vrijednost i učiniti ih dostupnima za sve, što je naročito važno u kontekstu nominacije grada Rijeke za European Best Destinations.


Putem mreže kurira popularno zvanih Glovera ova svojevrsna tehnološka tržnica isporučuje u roku nekoliko minuta proizvode raznih trgovačkih i uslužnih objekata – restorana, slastičarnica, trgovina, ljekarni, poslovnih centara, vinoteka, trgovina tehničkom opremom. Brzina, jednostavnost i ekološka osviještenost Glovo dostave pratit će i podržavati sve građane i goste Rijeke u projektu Europske prijestolnice kulture, ali i u svim budućim projektima koje će nastaviti razvijati i nakon 2020. godine.
„Svaki novi grad za nas predstavlja novi izazov. Rijeka je grad koji živi intenzivno i punim plućima. Upravo u takvom okruženju veseli nas približiti praktičnost tehnologije i dokazati da Glovo čini gradski život jednostavnijim i lakšim“,  ovom prilikom objasnio je Teo Širola, generalni manager za Glovo Hrvatska.   


O GLOVO aplikaciji


Glovo je aplikacija koja omogućava da više od 2 milijuna korisnika mjesečno diljem svijeta kupuje, prima i šalje bilo koji proizvod unutar grada i u vremenskom roku od nekoliko minuta. Ima više od 20.000 partnera diljem svijeta među kojima su McDonalds, KFC, Starbucks, Pizza Hut, Wendy’s, Taco Bell, Carrefour i drugi, a radi s mrežom koja broji više od 50.000 aktivnih kurira širom svijeta koji mjesečno isporuče više od 6 milijuna narudžbi. Pokrenut u Barceloni 2015. godine, Glovo je prisutan u više od 250 gradova u 26 zemalja među kojima su Španjolska, Portugal, Francuska, Italija, Gruzija, Ukrajina, Hrvatska, Srbija i Rumunjska u Europi, Maroko, Kenija i Obala Bjelokosti u Africi, Panama, Kostarika, Argentina i Peru u Srednjoj i Južnoj Americi.