Brzo i jednostavno do potrebnog novca!

P. N.

Brzi zajmovi novca, u iznosima od 500 do 20 000 kuna, koji nam sjedaju na tekući račun u roku jednog dana, za mnoge ljude su 'čamac spasa' i najbolji prijatelj. Prijatelj koji brzo i bez puno pitanja pomaže kad je najpotrebnije. U nastavku doznajte nekoliko zanimljivih činjenica o online pozajmicama i nastanku mikrokredita.Putem interneta i pametnih telefona cijeli svijet nam je doslovno na dlanu. Informacija nam je dostupna, a novac?


Građani Hrvatske, koji imaju stalna primanja, punoljetni su, posjeduju mobilni kontakt i e-mail adresu, do pozajmice potrebnog novca mogu doći doslovno u roku 24 sata, tj. 15 minuta nakon odobrenja zatraženog iznosa.


Brzina i jednostavnost ostvarivanja zajma svakako su najveće prednosti koje idu u prilog online pozajmicama. No, u prilog im idu i činjenice da nije potreban jamac niti treba napustiti udobnost svog doma. 
 


Sve češće rješenje: online pozajmice


Velika prednost nove tehnologije je ta da sve možemo odraditi u vremenu i na mjestu koji nama odgovaraju. Uz jutarnju kavu ili iz spavaće sobe! Naime, internetska stranica, poput one tvrtke Credit Point One, prima zahtjeve non-stop, od 0 – 24 sata.


Naravno, za vrijeme radnog vremena tvrtke kontaktirat će vas netko od djelatnika kako bi potvrdili detalje. No, nema kompliciranja i to je ono što privlači sve veći broj naših sugrađana, kao što je privuklo i mnoge ljude na svim kontinentima.


Credit Point One, nebankarska financijska korporacija sa sjedištem u Barceloni, nudi online pozajmice u iznosima od 500 do 20 000 kuna, uz rok otplate od 15 do 180 dana. U slučaju nekih prepreka u vraćanju novca, moguće je produžiti taj rok.


Za kraj priloga, želimo vam pokazati kako ideja o mikrokreditima ne dolazi iz SAD-a ili neke druge ekonomski jake zemlje, već iz – Bangladeša!


 


Utemeljitelj mikrokredita dobio je Nobelovu nagradu za mir!


Profesor dr. Muhammad Yunus dobitnik je Nobelove nagrade za mir 2006. godine kao utemeljitelj koncepta mikrokredita.


Svoju borbu protiv siromaštva u Bangladešu prof. Yunus započeo je 1974. godine otkrivši kako vrlo maleni zajmovi mogu znatno poboljšati živote ljudi.


Njegov prvi zajam sastojao se od 27 dolara po osobi i dobile su ga 42 osobe u malom selu. Već tjedan dana nakon posudbe shvatio je da to nije dovoljno, već da treba pronaći institucionalno rješenje kojeg je i pronašao osnivanjem vlastite tvrtke.


 


U slučaju da ste se našli u situaciji da hitno trebate novac, a niste u mogućnosti zatražiti ga od bliskih ljudi ili ne volite osjećaj dužnosti prema njima, možda je vaše rješenje upravo online pozajmica.