Promjena na tronu

Ni Facebook, pa čak ni Google. Ovo je bila najpopularnija internetska stranica na svijetu u 2021.

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Lani je tiktok.com bio sedma najpopularnija internetska domena, što predstavlja značajan porast popularnosti u proteklih godinu danaNajpopularnija mrežna stranica u svijetu 2021. godine postao je TikTok, nadmašivši čak i Google, prema podacima koje je objavila tvrtka Cloudflare.


Cloudflare, tvrtka koja se bavi mrežnom sigurnošću, objavila je da je TikTok, društvena mreža u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, prvi put zauzela vrh 17. veljače, ali tada samo na jedan dan.


Platforma na kojoj se objavljuju kratke videosnimke prvo je mjesto privremeno zauzela i u ožujku i svibnju, no tek joj je 10. kolovoza uspjelo održati se na čelu nekoliko dana.
TikTok je potpuno zavladao u listopadu i studenome, uključujući i američki blagdan Dan zahvalnosti (25. studenoga) i crni petak (26. studenoga). Trend se nastavio i u prosincu.


Lani je tiktok.com bio sedma najpopularnija internetska domena, što predstavlja značajan porast popularnosti u proteklih godinu dana.


Ostalih deset najpopularnijih domena odnosi se na Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter i WhatsApp.


TikTok je bio i najpopularnija društvena mreža u ovoj godini, prestigavši Facebook.


YouTube, Twitter i Instagram smjestili su se iza njih, a zatim slijede Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn i Quora.


Podaci tvrtke Cloudflare pokazuju i da su Netflix i YouTube bile dvije najpopularnije stranice za streaming 2021. godine, a HBO Max je došao na treće mjesto prešavši Hulu, tvrtku u većinskom vlasništvu Disneyja.