Novac budućnosti

Mastercard objavio da gradi platformu koja će bankama omogućiti virtualno testiranje digitalnih valuta

Hina

Foto iStock

Foto iStockMastercard je objavio da gradi platformu koja će središnjim bankama omogućiti virtualno testiranje digitalnih valuta.


Facebookov projekt izdanja digitalne valute libre potaknuo je središnje banke da razmotre mogućnost izdavanja digitalnih verzija službenih valuta.


“Nova platforma podržava središnje banke u donošenju odluka, kako danas tako i u budućnosti, o trasiranju razvoja lokalnih i regionalnih gospodarstava”, rekao je izvršni potpredsjednik za digitlanu imovinu i blockchain proizvode u Mastercardu Raj Dhamodharan.
Platforma omogućuje simulaciju izdavanja, distribucije i razmjene digitalnih verzija službenih valuta među bankama, pružateljima financijskih usluga i potrošačima, priopćio je Mastercard.


Inovativne kompanije već koriste kontrolirana regulatorna okruženja za testiranje novih usluga plaćanja koje nude financijsko-tehnološke tvrtke, napominje Reuters.


Središnje banke tek su počele razmatrati mogućnost izdanja digitalnih valuta, a britanska središnja banka sugerirala je prošlog tjedna da se prije takve eventualne odluke usvoje odgovarajući globalni propisi.