Koncert

Večer ruskih skladatelja u bakarskoj konkatedrali sv. Andrije apostola

Davor Mandić

Kulturno-umjetnička udruga Sklad Bakar, Komorni sastav Sklad, pripremio je nedjeljni koncert



Koncert »Večer ruskih skladatelja« održat će se u nedjelju 5. rujna u konkatedrali sv. Andrije apostola u Bakru u 20 sati. Kako najavljuje organizator, Kulturno-umjetnička udruga Sklad Bakar, Komorni sastav Sklad pripremio je koncert na kojem će publika moći čuti Čajkovskog, Stravinskog, Rahmanjinova, Bortnjanskog i druge ruske skladatelje.


Ansambl će i ove godine voditi riječki dirigent i operni pjevač Igor Vlajnić, a gostuju: Ivana Lazar (HNK Zagreb, sopran), Kristina Kolar (HNK Rijeka, sopran), Robert Kolar (HNK Rijeka, bariton) i Krešimir Lazar (red. prof. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Prema riječima organizatora, prilika je to ujedno i da se obilježe dvije obljetnice: 50. godišnjica smrti Igora Stravinskog te 270. godišnjica rođenja Dmitrija Bortnjanskog.


Dirigent Igor Vlajnić


– Ponosno već sedmu godinu provodimo naš klasični ciklus u nastojanju da u Bakar privučemo ljubitelje klasične kulture iz šire okolice. Do posljednjeg mjesta puna konkatedrala svjedoči da smo u tome i uspjeli. Sinergija bakarskih glazbenih entuzijasta amatera i profesionalnih glazbenika iznjedrila je odlične kulturne događaje koji u pravom svjetlu prikazuju naš Bakar i našu divnu crkvu sv. Andrije apostola koja plijeni interijerom i akustikom – kažu organizatori.




Zbog epidemiološke situacije ulaz na koncert moguć je samo uz predočenje COVID-potvrde.