TUŽNA VIJEST

Umro je Davor Janjić, veliki jugoslavenski i sarajevski glumac: Pamtimo ga po rečenici iz “Ovo malo duše”

P. N.

Ostat će zapamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.Davor Janjić, jedan od velikih jugoslavenskih i sarajevskih glumaca, preminuo je u 54. godini u Beogradu, javlja Televizija N1.


Janjić je preminuo u ponedjeljak na Vojnoj medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu gdje je bio na liječenju, a od 1997. godine živio je i radio u Sloveniji, kamo je stigao nakon petogodišnjeg boravka u Londonu.


Ostat će zapamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.
Ostao je najzapamćeniji po kultnoj rečenici iz filma “Ovo malo duše” kada je rekao: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.


Od njega su se oprostili brojni prijatelji na društvenim mrežama.


Davor Janjić bio je jedan od najtalentiranijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Pijetlov doručak”, “Ono malo duše”, “Život sa stričekom”, “Čaruga”, “Belle Epoque” i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”.


Rođen je u Tuzli 18. studenog 1969. godine, a na Akademiji u Sarajevu je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.