UMJETNIČKA ŠKOLA

U lovranskoj Galeriji „Laurus“ otvorena skupna izložba slovačkih umjetnika iz grada Hurbanovo

Aleksandra Kućel Ilić

SNIMIO - MILAN DEKIC

SNIMIO - MILAN DEKIC

U Lovranu slovački likovnjaci izlažu već četvrti put.



LOVRAN – Skupna izložba slovačkih umjetnika iz grada Hurbanovo, od 2017. godine partnerskog grada Općine Lovran otvorena je danas u lovranskoj Galeriji „Laurus“. Svoje radove sve do 15. lipnja do kada će izložba biti otvorena izlažu članovi Artkluba Hurbanovo u kojemu se nalazi devetero slikara, kipara i keramičara.


U Lovran gdje slovački likovnjaci izlažu već četvrti put, te kojega zbog prijateljskih veza i dosadašnje suradnje već smatraju svojim drugim domom doputovali su Juraj Svitek, direktor Umjetničke škole u Hurbanovu, te umjetnici Gabriela Godova, Magdalena Serbakova i Daniel Szalai.





Kako se moglo čuti na otvorenju izložbe gdje su Artklub predstavile Silvana Stiglić i Melita Sorola Staničić, Artklub je osnovan 2014. godine i njegovi su članovi upravo uz ovu izložbu u Lovranu odlučili proslaviti svoj deseti rođendan. Poveznicu s Lovranom čini podatak kako je Artklub Hurbanovo osnovan u povodu stote godišnjice smrti Feszty Arpada, poznatog slikara rođenog 1856. u Ogyalli i preminulog 1914.



U Lovranu u Villi Lauri, o čemu svjedoči i spomen ploča postavljena na ulaznoj ogradi vile u susjedstvu Galerije „Laurus“. Na otvorenju izložbe nastupili su članovi KUD-a „Lovor“ iz Lovrana, a načelnik Općine Lovran Bojan Simonič koji je izložbu proglasio otvorenom zahvalio je slovačkim prijateljima na dolasku, na vrlo lijepoj izložbi, te im u povodu desete obljetnice Artkluba uručio prigodne darove u znak zahvalnosti i želje za budućom suradnjom s Općinom Lovran.