Inspirirano mitologijom

“Snaga i nježnost”: Izložba Sanjina Bakotića otvorena u riječkoj Relativnoj galeriji

Kim Cuculić

Izložba u organizaciji Kreativne industrije Europe i Relativne galerije otvorena je do 15. lipnjaIzložba pod naslovom “Snaga i nježnost” Sanjina Bakotića otvorena je do 15. lipnja u riječkoj Relativnoj galeriji.


Izložbeni postav obuhvaća dvadesetak radova različitih dimenzija inspiriranih grčkom i rimskom mitologijom utemeljenom na legendama nastalim u drevna vremena kao potreba čovjekova uma da sam sebi objasni sve ono neobjašnjivo.

– Autor istražuje utjecaj mitologije na suvremenu kulturu i pronalazi poveznicu između čovjekovog opstojanja i životinjskog postojanja.


Poveznica je u tijelu, u kretnji, u življenju. Tijela se nalaze u savršenoj ravnoteži u pokretu, a njihova se ljepota veliča.


Promatrajući ih učimo kako osvijestiti svoje tijelo, njegovu stvarnost i taktilnu osjetljivost. Tijela su istovremeno i snažna i nježna.


Snagu pronalazimo u nježnosti koju pružamo, a nježnost je odlika snažnoga duha.


Pokazivati je znači biti svjestan svojih emocija, kao i djelovati snažno i nježno, neovisno o njima, piše u osvrtu kustosice Mateje Bakotić.


Sanjin Bakotić rođen je u Rijeci 1955. godine. Nakon duge profesionalne karijere posvećuje se slikarstvu.


Svoje radove izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u Rijeci i Zagrebu, a njegova dva ateljea nalaze se u Lovranu i na otoku Iloviku.


“Snaga i nježnost” njegova je treća samostalna izložba na kojoj je izložena nova serija radova nastala u 2022. godini.


Izložba se može razgledati u radnom vremenu galerije, uto/sub od 10 do 12 te pon/uto/sri/čet/pet od 17 do 20 sati.