Kreativna industrija Europe

U Relativnoj galeriji otvorena izložba riječke slikarice Nevene Živić

Kim Cuculić

U Relativnoj galeriji izložila je ciklus slika nastalih u zadnjoj godini, koje kombiniraju slikarstvo s crtežom u tehnici tradicijskog veza



RIJEKA – U Relativnoj galeriji otvorena je izložba »Svojim djelima popraviti svijet« riječke slikarice Nevene Živić.


Kustosica galerije Dijana Lukić istaknula je da je slikarica Nevena Živić imala intenzivno stvaralačko i izlagačko razdoblje u kojem je postigla veliku pažnju javnosti i struke.


U Relativnoj galeriji izložila je ciklus slika nastalih u zadnjoj godini, koje kombiniraju slikarstvo s crtežom u tehnici tradicijskog veza još kontemplativnije i uronjenije u podsvjesno. Iz tog izvora teku neprekinuta strujanja misli i emocija velike unutarnje snage, koja, kazala je Lukić, svojim energizirajućim učinkom, imaju sposobnost popravljanja svijeta.




Dio slika ima i izvezene riječi na Brailleovom pismu.


Nevena Živić rođena je u Somboru. Nakon djetinjstva u Batini i srednje umjetničke škole u Osijeku, preselila se u Rijeku gdje je završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer slikarstvo). Izložba ostaje otvorena do 5. srpnja i može se razgledati u radnom vremenu Relativne galerije: od utorka do petka od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 12 sati.