Udruga Kanat

Raspisan natječaj za skladbe koje će biti izvedene na ČAnsonfestu

Ivana Kocijan

Završna večer Čansonfesta 2022. godine, Foto: Mateo Levak

Završna večer Čansonfesta 2022. godine, Foto: Mateo Levak

Natječaj je otvoren do 30. travnja, a radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom ili elektroničkom poštom



 Udruga Kanat raspisala je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 19. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2023. Skladbe moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova.


Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu. Autor glazbe dužan je voditi računa o kvaliteti stihova te da njihovo uglazbljivanje, kao i izvođenje, bude u skladu s ispravnim izgovorom i akcentima navedenog dijalekta, budući da se glazba i stihovi šansone ocjenjuju kao jedinstveno djelo.


Autor je dužan dostaviti Organizatoru: naziv skladbe; ime i prezime autora glazbe i stihova s točnim adresama; primjerak stihova skladbe; primjerak notnog zapisa melodijske linije za glas s naznačenim harmonijama i upisanim stihovima; ogledni radni snimak skladbe u elektronskom obliku ili na CD-u u obliku kakvom se zamišlja za izvođenje.




Izborna komisija će od skladbi pristiglih na Natječaj odabrati najviše 18 koje će biti izvedene na Crekvini 25. kolovoza na zatvaranju 32. Kastafskega kulturnega leta.


Obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena do 15. lipnja. Natječaj je otvoren do 30. travnja, a radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Udruga Kanat – Kastav, Školska 8, 51215 Kastav s naznakom: 19. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2023. ili elektroničkom poštom na e-mail adresu [email protected].


Ostale informacije moguće je pronaći na www.cansonfest.com.