KUC KALVARIJA

Premijera nove komedije Ri Teatra pod naslovom »Tada i sada«

Kim Cuculić

Foto PAULINO GIROTTO

Foto PAULINO GIROTTO



RIJEKA – Ri Teatar premijerno će u KUC-u Kalvarija u petak 22. ožujka u 20 sati izvesti komediju »Tada i sada« u režiji Bojana Lakoša. Tekst prema ideji Vida Vicića potpisuje cijeli ansambl, a u predstavi glume Jasna Jeličić i Vid Vicić. Asistentica redatelja je Korina Lukanović, dok je za tehničko vodstvo zadužen Paulino Girotto. Kako je navedeno u najavi predstave, naslov najnovije komedije Ri Teatra »Tada i sada« potpuno oslikava radnju te glavne aktere – unuka i baku.


– Dok su mladi ljudi u konstantnoj žurbi, uvijek uz mobitel i moderne aplikacije, ritam starijih daleko je usporeniji, nerijetko praćen problemima sa zdravljem. Upravo se o tome radi u našoj predstavi i na čudesno komičan način prikazuje kako se naši unuk i baka ne shvaćaju – od korištenja mobitela, bontona, televizijske pretplate pa sve do raznorazne hrane. Kad se dotaknu teme marketinga, tu tek vidimo veliki jaz. Današnji mladi, pa tako i naš unuk, privlačenje turista vide isključivo internet-aplikacijama i QR kodovima, bez ikakvog kontakta s budućim gostima, dok je baka svojedobno »iskakala« pred automobile s jednostavnim natpisom na kartonu »Zimmer frei«. Što je od ovoga bolje? Naša komedija ne daje rješenje jer jednostavno rješenja nema, ali na duhovit način pokazuje kako je to bilo »tada«, a kako je »sada«.


Nova komedija Ri Teatra ide u potpuno drukčijem režijskom stilu, ekspresno skačući iz prošlosti u sadašnjost te se slobodno može reći da je ovo prava glumačka predstava, piše u najavi.