Rok do 28. listopada

Poziv Grada Rijeke: Predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu

Kim Cuculić

Poziv za javne potrebe u kulturi / Foto VEDRAN KARUZA

Poziv za javne potrebe u kulturi / Foto VEDRAN KARUZA

Prijavljene programe procjenjivat će i vrednovati Kulturna vijeća Grada Rijeke na čiji prijedlog gradonačelnik Grada Rijeke donosi odluku o dodjeli financijskih sredstava



 


 


RIJEKA – Grad Rijeka objavio je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu. Poziv je otvoren do 28. listopada 2022., a prijaviti se mogu umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe u djelatnostima i područjima koja obuhvaćaju zaštitu i očuvanje kulturnih dobara, muzejsku djelatnost i vizualne umjetnosti, glazbenu umjetnost, dramske umjetnosti, ples i pokret, audiovizualnu djelatnost, književnu djelatnost, inovativne umjetničke i kulturne prakse, programe kulture u zajednici (poput tradicijske kulture te kulture nacionalnih manjina, kulturne akcije i manifestacije amaterskih udruga na području gradskih mjesnih odbora, programe društava prijateljstva i slično) i programe za mlade.




Prijave za financiranje programa javnih potreba u kulturi podnose se u elektroničkom obliku putem e-prijavnica koje su dostupne na web- stranicama Grada Rijeke – www.rijeka.hr. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu, odnosno obrazac potrebno je učitati, odnosno pridružiti prijavi svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku. Popis obavezne dokumentacije nalazi se u uputama za prijavitelje za svaku djelatnost zasebno, a upute su također objavljene na web stranicama Grada Rijeke.


Prijavljene programe procjenjivat će i vrednovati Kulturna vijeća Grada Rijeke na čiji prijedlog gradonačelnik Grada Rijeke donosi odluku o dodjeli financijskih sredstava i to u trenutku donošenja proračuna Grada Rijeke za 2023. godinu. Popis odobrenih i odbijenih programa bit će objavljen na web- stranicama Grada Rijeke.


S predlagateljem programa i projekta kojem su odobrena financijska sredstva Grad Rijeka sklapa ugovor o financiranju, a odobrena sredstva moraju se koristiti namjenski, uz poštovanje ugovorenih rokova izvršenja programa, projekta ili aktivnosti.