Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci

Popratni program uz izložbu “90e: Ožiljci”

Kim Cuculić

MMSU najavljuje niz predavanja, razgovora i radionica o tranzicijskim procesima 90-ih godina i njihovom utjecaju na današnje vrijeme



Kao dio popratnog programa izložbe »90e: Ožiljci« MMSU tijekom rujna najavljuje niz predavanja, razgovora i radionica o tranzicijskim procesima 90-ih godina i njihovom utjecaju na današnje vrijeme.


Online program donosi intervjue sa sudionicima izložbe, novinarima i aktivistima. Na programu je i »Ena Jurov: Devedesete u retrovizoru – digitalna rezidencija Kamov«. Program uživo donijet će vodstva izložbom »90e: Ožiljci«: subota, 4. 9. u 12 sati; utorkom, 7. 9. i 14. 9. u 18 sati. Predavanje-performans umjetničkog dua Doplgenger u organizaciji GSG-a održat će se 3. rujna u 20 sati u Križanićevoj 6a. Slijede 9. rujna u MMSU-u od 18 do 20 sati razgovori o 90-ima s povjesničarom Draganom Markovinom, politologinjom Gordanom Vilović te kustosom i teoretičarom umjetnosti Branislavom Dimitrijevićem.


Zatim će 16. i 17. rujna od 17 do 20 sati biti održane radionice izrade fanzina Beni s Enom Jurov i Tanjom Blašković za starije od 16 godina – prijave na e-mail adresu: [email protected]. Dana 21. rujna od 19 sati bit će održano predavanje Tanje Frančišković »Psihološki aspekti devedesetih« te slušaonica 90-ih/Dj Strikan.