Premijer na Interliberu

Plenković: Vlada će i dalje podupirati knjigu jer narod bez kulture nema identiteta

Hina

foto: Luka Stanzl

foto: Luka Stanzl

Najavio je kako će Vlada nastaviti ulagati u kulturu, znanost i obrazovanje pa dodao kako su s njim u današnjem obilasku i resorni ministri, čime šaljemo poruku kako su knjige i čitanje dobro.ZAGREB – Premijer Andrej Plenković obišao je danas 43. međunarodni sajam knjiga Interliber i razgovarao s nakladnicima na Zagrebačkom velesajmu, a poručio je i kako će Vlada “nastaviti podupirati knjigu jer narod bez kulture nema identiteta”.


Nakon obilaska, novinarima je izjavio kako su razgovori s mnogim nakladnicima bili vrlo pozitivni i optimistični. Svi smatraju da su u ovoj godini puno bolje okolnosti nego što su očekivali, napomenuo je dodavši kako je epidemija koronavirusa utjecala na sva područja života pa i na nakladništvo i čitanje.


Ocijenio je kako su zajedničkim naporima uspjeli nakladništvo dovesti na vrlo zadovoljavajući razinu.
Izjavio je i kako će prema podatcima organizatora broj posjetitelja, kad se zbroje i današnji dolasci, biti oko 50 tisuća. Sjajno su organizirali sve u okviru epidemioloških mjera i covid potvrda, čime se jamči sigurnost posjetitelja, što je dobro, dodao je Plenković.


Najavio je kako će Vlada nastaviti ulagati u kulturu, znanost i obrazovanje pa dodao kako su s njim u današnjem obilasku i resorni ministri, čime šaljemo poruku kako su knjige i čitanje dobro.


“Mi ćemo kao vlada i dalje podupirati knjigu jer vjerujemo da narod bez kulture nema identiteta”, poručio je Plenković.


Plenković je obišao Interliber u pratnji potpredsjednika Vlade Davora Božinović, ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.