VMB Lab program

Vijeće mladih “Benčić” povodom 25. obljetnice Kortila najavljuje novi ciklus interaktivnih radionica za djecu

Davor Mandić

Polaznici će imati priliku istraživati razne tehnike, teme, umjetnike i samu Galeriju, a prva radionica pratit će aktualnu izložbu »Ni stijega ni bijega«



RIJEKA – Vijeće mladih »Benčić« priključuje se obilježavanju 25. godišnjice Galerije Kortil i najavljuje novi ciklus VMB Lab programa, javljaju iz HKD-a na Sušaku. VMB je pripremio deset interaktivnih radionica za djecu na temu izložbi koje se održavaju u Kortilu, a koje će kroz godinu voditi četiri mlade umjetnice. Uz svaku radionicu održavat će se i vodstva za roditelje, a djeca će sudjelovati u vodstvima svojim radovima i izvedbom.


– Polaznici će imati priliku istraživati razne tehnike, teme, umjetnike i samu Galeriju, a prva radionica koja će otvoriti sezonu pratit će aktualnu izložbu »Ni stijega ni bijega« kustosa Marijana Špoljara. Radionica pod vodstvom Tanje Blašković održat će se u subotu, 26. ožujka od 15 do 19 sati i u nedjelju, 27. ožujka od 9.30 do 14 sati. »Vrijeme je za roditelje«, koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje, održat će se prvi dan radionice, u subotu od 18 do 19 sati.


Prijave su otvorene do četvrtka, 24. ožujka ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do petka 25. ožujka prijavljeni će dobiti obavijest o primitku na radionicu. Roditelji su zamoljeni potvrditi svoj dolazak na vodstvo, a polaznicima se sugerira da sa sobom imaju bočice za vodu i marende te maskice.