Glazbeni komad

VIDEO/FOTO JMZM u riječkom MMSU izveo glazbeni set “Being Positive Is Not a Good Thing”

Claudia Bošković

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Performansu dvojca JMZM priključen je video art Tonke Veljačić



Muzej moderne i suvremene umjetnosti večeras je ugostio performans dvojca JMZM, koji je izveo svoj glazbeni set „Being positive is not a good thing“ kojemu je priključen video art Tonke Veljačić.



Naime, dvojac kojega čine Josip Maršić i Zoran Medved iza sebe već imaju pozamašan niz glazbenih suradnji, počevši od mnogobrojnih filmskih, kazališnih, performance i live setova, a njihov jedinstveni projekt JMZM gostovao je na nizu renomiranih glazbenih događanja.





Naime, kako ističe Josip Maršić, večerašnji glazbeni komad prvotno je izveden na zagrebačkom ZEZ festivalu, a uz stalni eksperiment i nadograđivanje u nešto novijem ruhu prikazan je i pred riječkom kulturnom javnosti u MMSU.



Okupljene su glazbenici poveli na uzbudljivo putovanje dosada neotkrivenim zvučnim prostranstvima nastalima u sinergiji elektronike, gitare, klavijatura i puhaćih instrumenata.



– Kad god nešto izvedemo i završimo onda se toga rješavamo, izbacujemo to iz svog glazbenog vokabulara i to je pozitivno u glazbi, dok se većina voli držati čvrstih momenata, istaknuo je Josip Maršić.


Foto Mateo Levak