Pećine

Udruga za kulturno stvaralaštvo Tinta 910 održala program “Priče iz Dubine”

Kim Cuculić



U organizaciji Udruge za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910, u posebnom ozračju Spomeničke knjižnice i zbirke Mažuranić-Brlić-Ružić na Pećinama, održan je prozno-glazbeno-izložbeni program »Priče iz dubine« posvećen Ivani Brlić-Mažuranić.


Program je vodila dopredsjednica udruge Anita Rončević. U proznom dijelu programa s kratkom pričom nastupile su Vlasta Linić, Gordana Lenić, Danila Linić i član Tinte iz Zagreba Stevo Leskarac.


U likovnom dijelu sudjelovali su Duška Huskić izložbom slika u tehnici akril na platnu, Diana Rosandić Živković s radovima u tehnici kolaža, Aleksandar Tomulić i Anita Rončević s izložbom fotografija.




U glazbenom dijelu večeri nastupila je Maja Tadić. Domaćin Theodor de Canziani nadahnuto je ispričao zanimljivosti iz povijesti Vile Ružić, podsjetivši da je Tinta 910 u istom prostoru održala »Priče iz daljine« te »Priče iz blizine«. Diana Rosandić Živković, koja je osmislila i organizirala program, zahvalila je Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj potpori.