Aktivizam

Studentski kulturni centar najavljuje aktivistički program u povodu Dana žena

Davor Mandić



RIJEKA – Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci najavljuje aktivistički usmjeren galerijski program u povodu Dana žena. U subotu, 5. ožujka, SKC poziva zainteresirane da dođu u njihovu galeriju u Kružnoj ulici gdje će od 16 do 20 sati lijepiti, crtati, šarati, pisati i izrađivati transparente za Noćni marš, koji se održava na Međunarodni dan žena, 8. marta 2022. godine.


– Naoštrite vaše riječi, rečenice, pokliče… I na transparentima oblikujte vaše frustracije i aktivističku potporu ženskim pravima! Materijal za izradu transparenata je osiguran! – kažu u SKC-u.


Noćni marš kreće 8. marta u 18 sati s Konta prema Jadranskom trgu, a organiziraju ga Pariter, LORI Rijeka, Delta i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava te SKC.




– Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim transparentom glasno viknite DOSTA! Dosta nam je sistemskog nasilja!


Zahtijevamo bolje radne uvjete koji će nam omogućiti sigurniju egzistenciju! Zahtijevamo poštovanje prema radu koji obavljamo!
Zahtijevamo odgovorne institucije koje će štititi žene žrtve nasilja, a ne dodatno ih viktimizirati! – usklikuju SKC-ovci.


Ironična multimedijska izložba »Što radiš, ženska glavo?«, podnaslovljena skupnom izložbom o (p)ostajanju umjetnicom, bit će otvorena istoga dana u Galeriji SKC u 20 sati. Izložba, pak, »Jutros sam stala«, kao dio mreže »4. smjena – nevidljivi rad«, od 8. marta gostovat će na UNIRI-jevim vanjskim izložbenim panelima na trsatskom Kampusu.