Dubrovačke ljetne igre

Nagrade “Orlando” Nataši Dangubić, Marku Mimici i Dubravki Tomšič Srebotnjak

Portal Novi list, Hina

Foto Dubrovačke ljetne igre

Foto Dubrovačke ljetne igre

Grand Prix „Orlando“ za sveukupni doprinos pripala je slovenskoj pijanistici Dubravki Tomšič Srebotnjak



Dramska umjetnica Nataša Dangubić i bas-bariton Marko Mimica dobitnici su nagrade „Orlando“, koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara Hrvatska radiotelevizija (HRT) dodijelila u petak u atriju palače Sponza.


Grand Prix „Orlando“ za sveukupni doprinos pripala je slovenskoj pijanistici Dubravki Tomšič Srebotnjak.


Nataša Dangubić nagrađena je za ulogu u predstavi „Sjetne žene raguzejske“, dok je Marko Mimica nagradu zaslužio za izvedbu u atriju Kneževa dvora 28. srpnja.





“Hvala mom gradu koji je ove godine jasno pokazao koliko im Igre znače. Čuvajmo te Igre. Ovaj Orlando je za mog tatu, koji jedini neće prolaziti Stradunom i primati čestitke”, rekla je Dangubić, dok je Mimica na priznanju zahvalio u video poruci.


Grand Prix „Orlando“, za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, dobila je Dubravka Tomšič Srebotnjak.


Okupljenima su se obratili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ravnateljica Programa HRT-a Marija Nemčić u ime Vijeća nagrade „Orlando“.


O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade.


Nagrada “Orlando” ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik “Izbor”, a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija. Nagrada “Orlando”, rad Josipa Poljana, u obliku je statue, replike Orlandova stupa.