Javni natječak

Grad Rijeka pokušava naći koncesionare za kafić i turističku agenciju u Palači šećera

Portal Novi list

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Prostori su u visokoj roh bau fazi, budući koncesionari morat će izvesti radove o vlastitom trošku



Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu dvije koncesije u poslovnim prostorima u prizemlju Palače šećerane. Jedan prostor, površine 89,50 četvornih metara, namijenjen je caffe baru s usluživanjem slastica, a drugi, površine 101,30 četvornih metara turističkoj ili marketinškoj agenciji.


Natječaji su otvoreni u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH do 22. siječnja 2024. godine.


Prostor za caffe bar sastoji se od dvije prostorije površina 29,60 m2 i 46,80 m2 te uređenog sanitarnog čvora površine 13,10 m2. Početna cijena sastoji se od fiksnog i varijabilnog dijela.




Fiksni dio koncesijske naknade je minimalno 7,70 eur/m2, a početni postotak varijabilnog dijela koncesijske naknade je 3% od ostvarenih prihoda od obavljanja gospodarske djelatnosti na nepokretnom kulturnom dobru.


Prostor za obavljanje usluga u turizmu sastoji se od dvije prostorije površina 63,20 m2 i 31,10 m2 te sanitarnog čvora od 7 m2. Početna cijena fiksnog dijela koncesijske naknade je 1,99 eur/m2.


Koncesije na kulturnom dobru za gospodarsko korištenje dijela Palače šećerane daju se na 10 godina, a dokumentacijom je također definiran broj novozaposlenih radnika po pojedinoj djelatnosti – 4 u ugostiteljskom objektu i 1 u turističkoj / marketinškoj agenciji.


“Prostori koji su predmetom ovih koncesija u visokoj su roh bau fazi, a budući koncesionari o vlastitom će trošku izvesti nužne građevinske radove i radove uređenja interijera te opremiti prostor u skladu s potrebama djelatnosti.


Svi radovi moraju biti obuhvaćeni Projektom unutrašnjeg uređenja i biti sukladni uvjetima očuvanja i zaštite kulturnog dobra Konzervatorskog odjela u Rijeci”, napominju u Gradu Rijeci.


Zainteresirani gospodarski subjekti mogu, uz prethodnu najavu Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade posjetiti i pregledati lokaciju i pripadajuću okolicu u svrhu procjene investicijskih troškova ulaganja u prostore koji su predmetom davanja koncesije.