Ulaz je slobodan

Dani srpske kulture u Rijeci: Bogat program nudi projekcije filmova, književne i poetske večeri

Kim Cuculić

Dositej Obradović, Foto: Wikipedia

Dositej Obradović, Foto: Wikipedia

Na programu su projekcije dokumentarnih filmova »Četiri godine u 10 minuta«, »Zid Smrti i tako to« te »Unpluged« Mladena Kovačevića



Tijekom studenoga i prosinca odvijat će se Dani srpske kulture u Rijeci. Bogat program nudi projekcije filmova, književne i poetske večeri, zanimljiva predavanja, izložbe fotografija, folklorni koncert, tematske šetnje Rijekom… Ovogodišnji Dani održavaju se na nekoliko lokacija u Rijeci od 12. studenoga do 18. prosinca i uključuju brojne goste te zanimljive suradnje.


Ulaz je slobodan za sva događanja, no potrebno je prethodno rezervirati mjesto pozivom na broj 095 908 05 81, javljanjem putem e-maila [email protected] ili preuzimanjem ulaznica za odabrani program u prostorijama SKD Prosvjeta Rijeka, na adresi Trg sv. Barbare 1, svakog radnog dana od 9 do 12 sati.


Na programu su projekcije dokumentarnih filmova »Četiri godine u 10 minuta«, »Zid Smrti i tako to« te »Unpluged« Mladena Kovačevića, predstavljanje publikacija Artefakti, dječjeg lista Bijela pčela, zbornika znanstvenih radova »300 godina pravoslavlja na sjevernom Jadranu« i strip-knjige za učenje ćirilice »Čipko i djed Filip«, obilježavanje 210. godina od smrti Dositeja Obradovića, predstavljanje udžbenika »Antifašistički vodič za ljepši svijet«, predavanja »Obitelj Ružić, Brlić, Mažuranić – veze s Kraljevinom Srbijom« i »Izvori za povijest Srba Hrvatskog primorja u Arhivu Vojvodine«, izložba »Gradinsko naselje i nekropola u dolini Sane«, poetska večer »Stihovima te ljubim« u izvedbi glumice Svetlane Patafte, šetnja Rijekom – obilazak mjesta i toponima od značaja za riječke Srbe, izložba fotografija »Zamrznuti trenutak« Đorđa i Natalije Dokmanović, folklorni koncert »Prođi Mile, kroz naš kraj« i drugo. Svečano zatvaranje Dana srpske kulture u Rijeci i otvorenje biblioteke »Dositej« bit će održani 18. prosinca u 18 sati u prostorijama SKD Prosvjeta.