KRILA

Danas u HKD-u na Sušaku prezentacija rezultata istraživačkog laba “Making Time Stop”

Kim Cuculić



RIJEKA – Prezentacija rezultata istraživačkog laba »Making Time Stop« bit će održana danas, 19. rujna, u 17.30 u HKD-u na Sušaku, uz slobodan ulaz. Istraživački lab »Making Time Stop/Zaustavljanja u vremenu« vode međunarodno priznati umjetnici fizičkog i vizualnog kazališta Guillaume Pigé i Claudia Marciano iz svjetski poznate i priznate kazališne skupine Theatre Re iz Londona. Njihov program edukacije vrlo je tražen u cijelom svijetu s dugogodišnjim partnerima kao što su Royal Academy of Dramatic Art i Estonian Academy of Music and Theatre.


Svoj novi projekt »Making Time Stop« razvijaju u Rijeci 18. i 19. rujna u sklopu umjetničkog inkubatora festivala TranziT, a u suradnji sa zainteresiranim lokalnim i nacionalnim umjetnicima i u formi dvodnevnog intenzivnog laboratorija koji završava javnom prezentacijom za publiku i razgovorom s publikom.


U labu sudjeluju lokalni i nacionalni umjetnici Andrea Crnković, Filip Povrženić, Jura Ruža, Ivana Peranić, Martina Hrlić Rogić, Martina Terzić, Kristina Paunovski, te europski umjetnici koji su u Rijeci kao dio rezidencije Dancing Together Again!: Iakob Gogotishvili, Nino Khositashvili (Xosilita), Aleksandra Konieczna, Nyko Piscopo, Giulia Roversi, Claudia Verdat, Justyna Irena Warells, Kamil Wawrzuta. Nakon prezentacije, razgovor s umjetnicima i zainteresiranom publikom vodit će Klara Peranić, magistrica umjetnosti u području glazbe, kazališta i izvedbenih umjetnosti Sveučilišta u Groningenu.




Producent je Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, a partneri Tranzicijsko-fikcijsko kazalište TRAFIK, Plesna mreža Hrvatske i Tower Center Rijeka.