Škola tradicijskog pjevanja

Muška i Ženska klapa Kastav od petka gostuju u Austriji

P. N.

Ženska klapa Kastav

Ženska klapa Kastav

Ovaj 3. partnerski sastanak Projekta će se održati u austrijskom gradu Schandorfu/Čemba u Gradišću, a njegov domaćin je naša partnerska organizacija iz Austrije Kulturverein Schandorf – Kulturno društvo Čemba sa sekcijom Muška klapa Dičaki, priopćio je Saša Matovina



 Muška i Ženska klapa Kastav gostuju u Austriji od petka, 14. listopada, do nedjelje, 16. listopada 2022.


 


U okviru ovog gostovanja obje klape očekuje sudjelovanje u radu 3. partnerskog sastanka Projekta Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle.




“Projekt, kojeg je osmislila naša Udruga Kanat – Kastav sa svoje dvije sekcije, a to su upravo Ženska i Muška klapa Kastav, odvija se pod našim koordinatorskim vodstvom u okviru programa ERASMUS+ unutar ključne aktivnosti KA2 – područje obrazovanja odraslih. Ovaj 3. partnerski sastanak Projekta će se održati u austrijskom gradu Schandorfu/Čemba u Gradišću, a njegov domaćin je naša partnerska organizacija iz Austrije Kulturverein Schandorf – Kulturno društvo Čemba sa sekcijom Muška klapa Dičaki. Rad partnerskog sastanka bit će okončan samostalnom koncertom matinejom Muške i Ženske klape Kastav koja će se održati u nedjelju, 16. listopada s početkom u 11 sati”, priopćio je Saša Matovina, voditelj dviju klapa.


 


U sklopu ovog gostovanja u Austriji, Muška i Ženska klapa Kastav će sudjelovati i na 10. Festivalu klapa u Gradišću koji će se u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva u Gardišću održati ove subote, 15. listopada s početkom u 18 sati u gradu Nikitschu/Filežu.