Matica hrvatska

Raspisan natječaj za književnu nagradu »Zdravko Pucak« za mlade pjesnike

Hina



Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu i Grad Karlovac raspisali su natječaj za Hrvatsku književnu nagradu »Zdravko Pucak« za mlade pjesnike u ovoj godini, natječaj je otvoren do 1. lipnja.


Pravo sudjelovanja imaju mladi pjesnici s područja Hrvatske i svih prostora u kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, a koji do završetka natječaja, 1. lipnja, nisu navršili 30 godina života.


Sudionici moraju Prosudbenom povjerenstvu dostaviti dva primjerka rukopisa, cjelovitu zbirku pjesama na CD-u, svoj životopis te broj mobilnog telefona.




Rukopisi se dostavljaju na e-adresu: [email protected]


Nagrada se sastoji od plakete, diplome i objavljivanja nagrađene zbirke


Osim nagrađene zbirke, Prosudbeno povjerenstvo može pohvaliti stanoviti broj rukopisa; izbor iz pohvaljenih rukopisa bit će objavljen u »Svjetlu«, časopisu Ogranka Matice hrvatske u Karlovcu.Rezultati Natječaja bit će objavljeni najkasnije do 15. lipnja ove godine u dnevnom i tjednom tisku te na mrežnoj stranici Ogranka.

Zdravko Pucak (Lički Ribnik, 1955. – Karlovac, 1980.) hrvatski je pjesnik čija književna ostavština ima više od 270 pjesama, posthumno su mu izdane zbirke poezije »Slomljena krila« i »Plaha intima«. U spomen na mladog pjesnika i njegovo stvaralaštvo karlovački Ogranak Matice hrvatske i Grad Karlovac od 1995. dodjeljuje mladim pjesnicima Hrvatsku književnu nagradu koja nosi njegovo ime.