Otvorenje

Počinje Revija malih književnosti, Booksa će ugostiti književnike iz Egipta

Davor Mandić



Petnaesto izdanje Booksinog festivala Revija malih književnosti održat će se od 28. studenoga do 5. prosinca u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a ugostit će književnike iz Egipta, najavljuju organizatori. Osim književnog, Revija malih književnosti ponudit će i filmski program u suradnji s Human Rights Film Festivalom.


U tom kontekstu bit će objavljena i antologija suvremene egipatske književnosti naziva »Naše trube izazvale su tišinu«. U antologiji su zastupljeni radovi desetoro autorica i autora od kojih troje, Mansoura Ez-Eldin, Yasser Abdel Latif i Nael el-Toukhi, dolaze na Reviju malih književnosti, a pridružit će im se i Ahmed Refaat, istraživač i kustos iz Kaira.


Revija počinje u četvrtak u Klubu Booksa književnim razgovorom i čitanjem u kojem će sudjelovati Mansoura Ez-Eldin i Nael el-Toukhi. U petak je Revija još u Zagrebu, a onda u subotu dolazi u Rijeku, gdje će u Art-kinu Tea Tulić razgovarati s Mansourom Ez-Eldin i Ahmedom Refaat, uz projekciju filma »Raj palih anđela«, Osame Fawzyja iz 1999. godine. Istoga dana Revija je i u Dubrovniku, a onda se vraća u Zagreb.