Rezultati u travnju

Objavljen javni poziv za riječke književne stipendije

Davor Mandić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ukupni iznos svih potpora je 60.000 kuna, a pravo podnošenja prijave na ovaj javni poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni



RIJEKA – Grad Rijeka objavio je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2022. godini. Rok za podnošenje prijava je do 1. ožujka 2022. Prijava se može podnijeti za dodjelu tromjesečne potpore u iznosu od 15.000 kuna bruto ili polugodišnje potpore u iznosu od 30.000 kuna bruto.


Ukupni iznos svih potpora je 60.000 kuna, a pravo podnošenja prijave na ovaj javni poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Riječku književnu scenu, kažu u Odjelu za kulturu Grada Rijeke, u ovom se kontekstu tumači u najširem mogućem smislu i to kao »ukupnu aktivnost svih aktera na području Grada Rijeke čije djelovanje za posljedicu ima razvoj književne djelatnosti«.


Prijave se podnose isključivo u elektroničkom obliku, putem e-obrasca dostupnog na mrežnoj stranici Grada Rijeke, kao i ogledni rukopis. Pristigle prijave ocjenjivat će Kulturno vijeće za književnu djelatnost Grada Rijeke prema kriterijima objavljenima u sklopu Javnog poziva.




– U prijavama će se bodovati kvaliteta oglednog rukopisa, koncept djela, profesionalne reference autorice/autora, značaj programa za grad Rijeku i potpisan ugovor s nakladnikom, pri čemu ugovor s nakladnikom nosi najmanje bodova, a najviše upravo kvaliteta oglednog rukopisa – kažu u Odjelu za kulturu, dodajući da će rezultati natječaja biti objavljeni na mrežnim stranicama Grada Rijeke sredinom travnja 2022. godine.