Izdavač Sandorf

Novi uspjeh Roberta Perišića: “Područje bez signala” za nagradu EBRD-a

Davor Mandić

Robert Perišić / ARHIVA NL

Robert Perišić / ARHIVA NL

Uz »Područje bez signala«, u engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać, u izboru su naslovi poput »Sive pčele« ukrajinskog pisca Andreja Kurkova ili »Ljubav u danima pobune« turskog pisca Ahmeta Altana. Dobitnik nagrade bit će proglašen koncem svibnja ove godine



ZAGREB  Roman »Područje bez signala« Roberta Perišića u izboru je za književnu nagradu Europske banke za obnovu i razvoj za najbolje prozno djelo u engleskom prijevodu, javljaju iz agencije i izdavača Sandorf, zaslužnog za činjenicu da je Perišićev roman mogao ući u tu konkurenciju.



– »Područje bez signala« nalazi se u izboru od deset knjiga za EBRD-ovu književnu nagradu 2021. Nagrada je utemeljena 2017. u Londonu u suradnji EBRD-a s British Councilom, a za nju konkuriraju knjige iz 39 zemalja u kojima posluje Europska banka za obnovu i razvoj. Uz »Područje bez signala«, u engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać, u izboru su naslovi poput »Sive pčele« ukrajinskog pisca Andreja Kurkova ili »Ljubav u danima pobune« turskog pisca Ahmeta Altana. Dobitnik nagrade bit će proglašen koncem svibnja ove godine – kaže se u priopćenju iz Sandorfa, uz dodatak da je roman »Područje bez signala« objavljen ovih dana i u Italiji u izdavačkoj kući Bottega Errante, uz prve pozitivne kritike u La Stampi i Il Piccolu.


Prethodno je roman »Područje bez signala« imao odličan odjek u SAD-u, dok je u Francuskoj prijevod iz pera prevoditeljice Chloé Billon nagrađen nagradom Inalco 2020.