Znanje

Stigla su dva nova naslova za mlade čitatelje: Jedan je pustolovna bajka, a drugi čeka obožavatelje Harryja Pottera

Sanda Milinković

Foto/Znanje

Foto/Znanje

Znanje je predstavilo "Priču o plavom planetu" i "Otok Čuvara oluja"

Znanje predstavlja dva noviteta za mlade čitatelje: poučnu, nagrađivanu bajkovitu Priču o plavom planetu iz pera islandskog autora Andrija Snæra Magnasona koja zauzima posebno mjesto u islandskoj književnosti kao prva knjiga za djecu koja je nagrađena prestižnom Islandskom književnom nagradom te fantastičnu poslasticu Otok Čuvara oluja irske spisateljice Catherine Doyle, savršenu za sve ljubitelje Nikadgrada i Harryja Pottera.


Priča o plavom planetu napeta je pustolovna bajka u kojoj nagrađivani islandski autor Andri Snær Magnason na jednostavan način progovara o mnogim problemima suvremenog društva, dotičući se pritom tema zaštite okoliša, održivosti, konzumerizma, kao i važnosti međusobnog poštovanja, prihvaćanja i prijateljstva…


Priča o plavom planetu/Znanje

Priča o plavom planetu/Znanje


Priča o plavom planetu zauzima posebno mjesto u islandskoj književnosti kao prva knjiga za djecu koja je nagrađena prestižnom Islandskom književnom nagradom; zahvaljujući tome, književnost za djecu u toj zemlji počela se ozbiljnije shvaćati i među kritikom i među publikom. Knjiga je prvi put objavljena 1999. godine, a do sada je prevedena na više od 30 jezika te je višestruko nagrađivana i na Islandu i u inozemstvu.


Zabavna i dinamična priča koja vrvi živopisnim i fantastičnim detaljima Otok Čuvara Oluja (The Storm Keeper’s Island, 2017.) spisateljice Catherine Doyle. Knjiga donosi priču o plemenitom i hrabrom Fionnu Boyleu s tajanstvenog otoka Arranmorea, koji će se suočiti s vlastitim strahovima i postati novi Čuvar oluja… Savršen izbor za sve ljubitelje Nikadgrada i Harryja Pottera.


Otok Čuvara oluja/Znanje

Otok Čuvara oluja/Znanje