Gostovanje

Njemačka spisateljica Alexandra Stahl u Rijeci piše dnevničke zapise na svom blogu

Davor Mandić

Njemačka spisateljica Alexandra Stahl u Rijeci će pisati dnevničke zapise na svom blogu



Međunarodni žiri njemačke organizacije Deutschen Kulturforum ostliches Europa (Njemački kulturni forum Istočna Europa) izabrao je Alexandru Stahl na natječaju za pisca koji će pet mjeseci 2020. godine boraviti u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture i na blogu objavljivati svoje dnevničke zapise, javljaju iz Rijeke 2020.


Umjesto početkom svibnja, kako je bilo planirano, a zbog krize uzrokovane pandemijom, Stahl je u Rijeku stigla u nedjelju, 21. lipnja. Kako se kaže u najavi, osim objavljivanja svojih dojmova na blogu, predviđeni su i susreti u gradskoj vijećnici i tvrtki Rijeka 2020, nastupi na književnim i kazališnim festivalima, čitanja djela te radionice u Gimnaziji Andrije Mohorovičića, u kojoj se provodi nastava DSD-a za Njemačku jezičnu diplomu te na Odsjeku za germanistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.


Alexandra Stahl rođena je 1986. u Bavarskoj, a živi kao autorica u Berlinu. Studirala je amerikanistiku, englesku znanost o književnosti i povijest na Sveučilištu u Wurzburgu (Njemačka), a praksu je odradila u New Yorku, Washingtonu i Stockholmu. Po završetku diplomskog studija 2010. godine volontirala je kao urednica i izvjestiteljica u njemačkoj novinskoj agenciji Deutsche Presse-Agentur.




Njezin je fokus književnost, društvo i putovanje.