Priznanje za domaće umjetnike

Natječaj za nagradu “Artefakt”: Udruga “3. zmaj” poziva sve kreativne pojedince

Kim Cuculić

Nagrada za spekulativnu fikciju

Nagrada za spekulativnu fikciju

Novitet su kategorije u ostalim umjetničkim žanrovima pa je natječaj otvoren za književnost, strip, videoostvarenja i ostvarenja vizualne umjetnosti



 


RIJEKA – Udruga »3. zmaj« poziva sve kreativne pojedince s područjem prebivališta u Republici Hrvatskoj da se prijave na natječaj za nagradu »Artefakt«, koja nagrađuje umjetnička dostignuća u žanru spekulativne fikcije.


»Artefakt« je dosad bio poznat kao nagrada za domaća književna dostignuća u prethodnoj godini. Ovogodišnji novitet su kategorije u ostalim umjetničkim žanrovima pa je tako natječaj otvoren za djela iz područja: književnosti (kratka, srednja, duga kategorija); stripa (manga, zapadnjački stil); videoostvarenja (2D animacija, 3D animacija, igrani film) i ostvarenja vizualne umjetnosti (fotomanipulacija, ilustracija, concept art, 3D renderi).




Natječaj je otvoren za sve pojedince, bez obzira na dob, spol, nacionalnost ili prethodno iskustvo u umjetničkom stvaralaštvu. Glavni uvjet je imati prebivalište na području RH. Ovogodišnji »Artefakt« zbog širenja kategorija daje mogućnost prijava radova koji su producirani ili objavljeni u posljednje tri godine, odnosno u razdoblju od 2020. do kraja 2022. godine. Natječaj je otvoren do 23. srpnja. Za sva dodatna pitanja i informacije može se posjetiti službena web-stranica www.rikonrijeka.com ili se može poslati upit putem e-maila na [email protected].