Nove knjige

Nakladnik Profil objavio niz proznih, publicističkih i dječjih naslova, doznajte što je sve novo

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Uz novo izdanje trilogije »Igre gladi» Suzanne Collins u prijevodu Mladena Kopjara, Profil je objavio i četvrtu knjigu, roman »Balada pjevica i zmija« u kojemu se prate događaji što prethode trilogijiNakladnik Profil objavio je niz novih proznih, publicističkih i dječjih naslova, među kojima su novi roman Elizabeth Strout »Olive, iznova«, novo izdanje trilogije »Igre gladi« Suzanne Collins, nova knjiga Josepha Stiglitza »Cijena profita« te pet naslova namijenih djeci.


Roman »Olive, iznova«, nastavak Pulitzerom nagrađene knjige Elizabeth Strout »Olive Kitteridge«, prati Olive dok se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije. Roman je objavljen je u prijevodu Patricije Horvat.


Uz novo izdanje trilogije »Igre gladi» Suzanne Collins u prijevodu Mladena Kopjara, Profil je objavio i četvrtu knjigu, roman »Balada pjevica i zmija« u kojemu se prate događaji što prethode trilogiji, odnosno sudbina zloglasnog predsjednika Snowa. Kako ističe izdavač, Suzanne Collins još je jednom demonstrirala izniman talent vješto prikazujući kako pristojan i dobro odgojen mladić postaje ubojica. Roman je objavljen u prijevodu Paule Jurišić.
Roman Victorije Hislop »Oni koji su voljeni«, smješten u Atenu 1941., u vrijeme nacističke okupacije, a govori o petnaestogodišnjoj Temis, najmlađem djetetu u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Kako se ističe u najavi, roman Victorije Hislop, objavljen u prijevodu Dražena Čulića, »epska je priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji u burnim vremenima 20. stoljeća«.


Novi publicisitčki naslovi u izdanju Profila su knjige Josepha Stiglitza »Cijena profita – Moramo spasiti kapitalizam od samouništenja« (prijevod Damir Biličić), Jeffreyja S. Rosenthal »Kucni o drvo – Sreća, slučajnost, vjerojatnost i njihov smisao« (prijevod Branka Maričić), Oprah Winfrey »Naš put je jasan – Kako otkriti smjer i svrhu vašeg života« (prijevod Katja Mihovilović) te knjigu Alize Sherman i dr. Junelle Chin »Kanabis i CBD za zdravlje i wellness« (prijevod Andreje Bagović).


Pet naslova za djecu


Kao nove dječje hitove Profil najavljuje »veseli hvalospjev vlastitom ja« autorskoga dvojca književnika Gilesa Andreaea i ilustratora Guya Parker-Reesa »Slonić po imenu JA« (prijevod Ozren Doležal) te »Atlas gradova – put oko svijeta kroz 20 metropola« Miralde Colombo i Ilarije Faccioli«, bajkovito putovanje najživopisnijim svjetskim gradovima (prijevod Paula Jurišić).


Tu su i knjiga američkoga autora Jasona Reynoldsa »Patina« o najbržoj djevojci u trkačkom timu, koja se nastoji dokazati drugima, ali i sebi samoj te time svladati predrasude okoline i svoje vlastite (prijevod Dražen Čulić) te »Biblijske slikopriče« Dawn Machell o poznatim biblijskim događajima (prijevod Tanja Konforta).


»Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec« Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović zabavna je priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi. Sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle, a zabavan tekst prate vesele ilustracije, ističu iz Profila.